string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen en Hellas Verona akkoord over transfer Suslov.

Vrijdag 01 september 2023 om 22:30

FC Groningen heeft met Hellas Verona een akkoord bereikt over de transfer van Tomas Suslov. De Italianen huren de 21-jarige Slowaaks international, met na dit seizoen een verplichte optie tot koop. Suslov doorliep een deel van de Opleiding van de Trots van het Noorden en maakte vanaf het seizoen 2020/2021 deel uit van de eerste selectie van de FC. Met de overgang naar Verona vervolgt de Slowaak zijn carrière in de Italiaanse Serie A.

Tomas Suslov werd op 16-jarige leeftijd door FC Groningen overgenomen van Presov en tekende in 2018 zijn eerste profcontract als opleidingsspeler bij de club. In zijn eerste seizoen op Sportpark Corpus den Hoorn werd Suslov landskampioen met FC Groningen onder-17 door Ajax in een rechtstreeks duel om de titel te verslaan.

De nu 21-jarige Slowaak debuteerde op 22 februari 2020 als invaller in het eerste elftal, vlak voordat de competitie vanwege de coronapandemie werd stilgelegd. In het eerste duel van het daaropvolgende seizoen (2021/2022), thuis tegen PSV, kwam Suslov in het veld voor Arjen Robben en maakte hij zijn eerste doelpunt. In totaal speelde Suslov 96 wedstrijden in het eerste elftal, scoorde vijf keer en gaf tien assists.

De Slowaak ontwikkelde zich in Euroborg tot basisspeler, droeg in verschillende wedstrijden de aanvoerdersband en werd international van zijn land. Suslov speelde met Slowakije het Europees Kampioenschap in 2021, waar hij in twee duels in actie kwam. De interlandteller staat momenteel op achttien, waarin de aanvallende middenvelder één goal maakte.

FC Groningen dankt Tomas Suslov voor alle inzet voor de club en wenst de op Corpus den Hoorn opgegroeide voetballer heel veel succes in Italië.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Kraker op Corpus: O21 tegen titelconcurrent Feyenoord

2 weken geleden

Drie duels op Corpus, Onder-21 reist naar Friesland

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’