string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC brengt 700 kinderen in beweging met Voetbalkamp.

Vrijdag 08 september 2023 om 10:12

De scholen zijn inmiddels alweer een week bezig en FC Groningen kijkt terug op een mooie zomervakantie. In zes vakantieweken organiseerde de Trots van het Noorden onder de noemer ‘Trainen als een Prof’ op acht verschillende locaties het FC Groningen Voetbalkamp. Liefst 700 kinderen trainden mee, beleefden een prachtige voetbalweek en werden aangespoord tot meer en beter bewegen. Ook gedurende het schooljaar blijft de club scholieren inspireren te bewegen.

Hoewel bij het FC Groningen Voetbalkamp trainen centraal staat en de trainers van de FC er alles aan doen om deelnemers beter te maken, is het evenement veel meer dan alleen voetbal. Breed motorische ontwikkeling, spelplezier, supportersbeleving en het belang van gezonde voeding kwam ruimschoots aan bod. Er werden in totaal 3.800 minuten getraind, liefst 4.943 stukken fruit gegeten tijdens de gezonde sportlunches of snackmomenten, ontelbare liters water gedronken en iedere week was er een meet & greet op het stadion met spelers van de eerste selectie.

Frank Wolters, programmaleider FC Groningen Voetbalkamp, kijkt terug op een mooie vakantieperiode. “Hoewel het weer niet altijd meezat, hebben alle jongens en meiden keihard getraind en heel veel voetbalplezier gehad. Als FC Groningen streven we ernaar om de deelnemers echt iets te leren, maar daarnaast is het heel belangrijk dat iedereen elke dag met een glimlach vertrekt. Het is schitterend om bij al die jongens en meiden het pure voetbalplezier te zien en ook de trots waarmee ze iedere dag weer het shirt met het FC-logo aantrekken. We hebben heel veel mooie reacties van deelnemers en ouders mogen ontvangen. Naast lekker samen sporten zijn er ook veel vriendschappen ontstaan.”

Naast de kampen op Corpus den Hoorn, was FC Groningen te gast bij vv Actief, vv HSC, FC Zuidlaren, VV Roden en VV Winsum. Wolters: “We willen alle clubs hartelijk danken voor de gastvrijheid en het beschikbaar stellen van de faciliteiten. Ook in de komende schoolvakanties gaan we veel leuke activiteiten organiseren waarmee we ook de regio in willen. De hulp van de verschillende verenigingen is hierbij van groot belang. Houd de website https://trainenalseenprof.fcgroningen.nl/ in de gaten voor de verschillende activiteiten die we organiseren of tijdens de vakanties gaan organiseren.”

Nu de scholen weer zijn begonnen houdt FC Groningen niet op met het inspireren van jongeren om in beweging te komen. Naast de verschillende programma’s van Trainen als een Prof bezoekt FC Groningen ook dit schooljaar vele basisscholen met de FC Groningen Scholentour. De Trots van het Noorden neemt een gymles over en zorgt voor een lesprogramma om leerlingen structureel in beweging te krijgen. In de Nationale Sportweek, van 18 tot 24 september, brengt de club ook nog eens meer dan 1.200 scholieren in beweging over verschillende sportvelden in Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel

3 weken geleden

Nieuwe selectie FC Groningen onder-12 komt bijeen in Euroborg

1 maand geleden

Groot voetbalfeest tijdens FC Groningen G-voetbaltoernooi