Fanplein voorafgaand aan FC Groningen – AZ

24 oktober 2021

FC Groningen sluit vanavond (zondag 24 oktober) de 10e speelronde van de Eredivisie af met de thuiswedstrijd tegen AZ. Het duel in Euroborg wordt om 20.00 uur afgetrapt. FC Groningen roept haar supporters op tijdig naar het stadion te komen. Voorafgaand is er op het plein voor het stadion een ‘fanplein’ ingericht.

burgerwacht

Het fanplein wordt opgezet nabij de Kolenmuur onderaan de trappen aan de voorkant van het stadion. Supporters zijn vanaf 18.00 uur welkom op het fanplein aan de Boumaboulevard, waar naast een FC Groningen Merchandise verkooppunt ook twee foodtrucks – de Burgerwacht en de Aardappeleters – en een biercarrousel te vinden is. Tevens wordt er muziek gedraaid op het fanplein. Na afloop van de wedstrijd zijn de beide foodtrucks open voor het verkrijgen van eten.
 
Polsbandje
Het fanplein wordt afgezet en voor het betreden van het plein worden supporters gecheckt op hun QR-code. Deze QR-code uit de CoronaCheck-app is naast een geldig toegangsbewijs en een geldige legitimatie noodzakelijk om het fanplein en het stadion te betreden. Na de check ontvangen supporters een polsbandje, waardoor bij het betreden van het stadion de QR-code niet opnieuw hoeft te worden gecheckt. Hierdoor winnen supporters aan snelheid bij het betreden van Euroborg.  

broodje bratwust

Horecapunten
Supporters die al vroeg in het stadion zitten, kunnen gebruik maken van een speciale aanbieding van FC Groningen Horeca. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ  is een broodje Bratwurst met saus en een grote bier of een grote fris te koop voor € 7,50. Deze actie loopt tot aan het eerste fluitsignaal.

In het stadion zijn er naast de extra horecapunten op de Tonny van Leeuwen Tribune ook twee extra horecapunten op de Piet Fransen Tribune bij de ingangen 2 en 3. Hier kan onder meer bier en cola worden gekocht. Het is enkel mogelijk om af te rekenen met pin. Supporters die de vorige thuiswedstrijd in het stadion waren, hebben al kunnen zien dat er tv-schermen hangen bij de horeca-units, zodat je in afwachting van een bestelling tóch de wedstrijd live kunt volgen. Supporters hoeven tijdens het bestellen van eten en drinken dus niks meer van de wedstrijd te missen.
 
Tijdsloten
FC Groningen roept supporters op om ruim op tijd naar het stadion te komen. Hoewel de coronamaatregelen grotendeels zijn opgeheven, dienen supporters in het bezit te zijn van een geldige QR-code te verkrijgen via de CoronaCheck-app. Supporters krijgen een geldige QR-code wanneer zij lang genoeg volledig zijn gevaccineerd of in het bezit zijn van een negatieve coronatest, verkregen via testenvoortoegang. Het checken van de QR-codes neemt tijd in beslag, daarom werkt FC Groningen met tijdsloten. Deze tijdsloten zijn hier te vinden. Houd je aan de tijdsloten zodat je er zeker van bent dat niet alleen jij, maar ook je medesupporters op tijd in het stadion zitten en de aftrap niet hoeven te missen. Als je gebruik maakt van het polsbandje dat je verkrijgt bij toegang tot het fanplein, dan hoef je je niet aan je tijdslot te houden.
 
Bereikbaarheid
Nog altijd zijn er in en om de stad veel (weg)werkzaamheden. Kom je met het openbaar vervoer of met de auto naar Euroborg, check dan voor vertrek of je te maken kunt krijgen met deze werkzaamheden. De meest actuele informatie over de bereikbaarheid van het stadion is te vinden op groningenbereikbaar.

Vanaf de thuiswedstrijd tegen AZ gaat de FC Groningen buslijn 28 van het Hoofdstation via de Grote Markt en het UMCG naar het stadion weer rijden. Vertrektijden van deze extra ritten zijn beschikbaar via de reisplanner op onder meer de website van Qbuzz.

Bestel hier je tickets voor zondag 

_MG_5586

Laatste nieuws