string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Blije en dankbare supporters na toezegging Stichting laat ons weer eens samen juichen.

Dinsdag 02 augustus 2022 om 08:00

FC Groningen start aankomende zondag het Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam, aftrap 12.15 uur. Momenteel hebben ruim 10.500 supporters een seizoen- of vijfjaarkaart bij de Trots van het Noorden. Onder hen een kleine honderd supporters die een seizoenkaart hebben verkregen via de Stichting ‘laat ons weer eens samen juichen.’ Een groot deel van deze groep zocht afgelopen week een plaats uit in Euroborg. 

FC Groningen richtte in 2020 samen met supporters de Stichting ‘laat ons weer eens samen juichen’ op. Deze stichting is speciaal bedoeld voor FC-supporters die onder of rond de armoedegrens leven en daardoor hun seizoenkaart niet meer kunnen betalen. Via de stichting wordt mogelijk gemaakt toch seizoenkaarthouder bij FC Groningen te worden en voetbal vanuit Euroborg te beleven.  
 
Gesprekken in Euroborg
Het zijn uitdagende tijden waarbij eerder de coronapandemie en nu de huidige situatie waarin de wereld zich bevindt onzekerheden met zich mee brengt. Ook financieel. Het kan zijn dat echte FC-supporters daardoor voor keuzes komen te staan en hun seizoenkaart om financiële redenen niet kunnen kopen of verlengen. Onder andere de nieuwe supporterscoördinator Henk Niemeijer en bestuursleden van de stichting John de Jonge en Ulfert Molenhuis voerden afgelopen week gesprekken met supporters die zich bij de Stichting 'laat ons weer een samen juichen' hadden gemeld voor een seizoenkaart.
 
“FC Groningen is een club waar iedereen zich thuis kan voelen,” zegt De Jonge, naast bestuurslid van de stichting ook de voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen. “De club heeft supporters in alle lagen van de bevolking en iedereen komt samen op de tribunes. In Euroborg zijn we allemaal gelijk aan elkaar en hebben we één doel, FC Groningen samen aan de overwinning helpen.”
 
Echte FC-supporters
“Om zeker te zijn dat de kaarten aan echte FC-supporters worden verstrekt, hebben we met iedereen die zich heeft aangemeld gesprekken gevoerd. Dat gaat over de club, maar ook over bijvoorbeeld de thuissituatie. Een seizoenkaart kent natuurlijk een bepaalde waarde en we willen dat de kaarten ook echt bij de doelgroep terecht komt voor wie het is bedoeld.”
 
Na de gesprekken met de supporters, werden de plaatsen in Euroborg uitgezocht. “De blijdschap was van de gezichten van de mensen af te lezen. Het is natuurlijk prachtig dat we op deze wijze echte FC’ers bij de club kunnen blijven betrekken. Ook diverse gezinnen die met ons in contact zijn gekomen via partner Jeugdfonds voor Sport en Cultuur hebben we blij kunnen maken met één of meerdere seizoenkaarten.”
 
Aanmelden
Gelden vanuit de stichting zijn voor een groot deel afkomstig uit donaties van medesupporters die de passie en clubliefde voor FC Groningen willen delen. Supporters die leven rond de armoedegrens of andere supporters kennen voor wie dit geldt, kunnen zich nog altijd aanmelden bij Stichting 'laat ons weer eens samen juichen.'

MicrosoftTeams-image (113)

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord