string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Belangrijke bezoekersinformatie Fortuna Sittard-thuis.

Zaterdag 12 februari 2022 om 00:03

FC Groningen speelt vanavond om 18.45 uur wederom een thuiswedstrijd. Na het gewonnen thuisduel met Go Ahead Eagles vorig week is Fortuna Sittard de tegenstander. FC Groningen mag onder dezelfde voorwaarden als vorige week de wedstrijd organiseren. Hierdoor kan de FC 1/3 van de capaciteit van Euroborg benutten. De club is blij met de support vanaf de tribune al blijft het wrang dat niet alle seizoenkaarthouders naar binnen mogen. FC Groningen verzoekt bezoekers aan Euroborg onderstaande informatie goed door te lezen.

Alle seizoenkaarthouders die tot op heden geen plaats hebben geclaimd voor het duel van vanvavond, kunnen de nog overgebleven beschikbare plaatsen claimen. Bekijk voor het claimen het volgende stappenplan.

Zowel bij de toelating tot Euroborg als in het stadion zelf geldt vanwege coronamaatregelen aangescherpte regelgeving. Zo dienen supporters in het stadion te allen tijde anderhalve meter onderlinge afstand te houden en een mondkapje te dragen. Het mondkapje mag af wanneer je op je plaats zit.

Groningen bereikbaar

Verkeershinder
Supporters die een plaats hebben geclaimd, wordt verzocht tijdig naar Euroborg te komen. Zoals bekend is er vanaf dit weekend ernstige verkeershinder in en rond Groningen. Zo is Operatie Julianaplein gestart. Ga goed voorbereid op weg naar Euroborg, zodat je de aftap niet mist. Voor meer informatie zie www.groningenbereikbaar.nl. Kom waar mogelijk op de fiets of met het Openbaar Vervoer. Er worden zaterdag rondom Euroborg extra gratis fietsenstallingen geplaatst bij de Kolenmuur. Vanuit P&R Haren en P&R Hoogkerk rijden vanaf 16.45 uur extra pendelbussen van Drenthe Tours naar Euroborg. Vanuit de binnenstad zal Qbuzz via buslijn 28 naar Euroborg rijden.
 
Tijdsloten
Tevens hanteert FC Groningen – net als bij eerdere wedstrijden dit seizoen waarbij toeschouwers aanwezig konden zijn – tijdsloten voor de verschillende vakken. De kans is aanwezig dat je in een ander vak zit dan gebruikelijk, dus kijk goed welk tijdslot voor jou geldt.
 
Seizoenkaart niet geldig
De reguliere seizoenkaart is voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard geen geldig toegangsticket. Supporters dienen in het bezit te zijn van een e-ticket, dat na het succesvol claimen van een plaats kan worden gedownload vanuit het persoonlijke FC Groningen ticketshop-account. Het e-ticket kan worden gescand vanaf de telefoon, maar FC Groningen adviseert het e-ticket uit te printen om hierdoor de doorstroom bij de ingangen te versnellen.

Check units

Coronatoegangsbewijs
Naast het e-ticket dienen alle supporters hun legitimatiebewijs bij zich te hebben en worden supporters en sponsors gecheckt op een coronatoegangsbewijs. Deze staat middels een QR-code in de CoronaCheck-app. Supporters die een boosterprik hebben gehad, dienen deze handmatig toe te voegen in hun CoronaCheck-app. Dit gaat via het plusje rechtsboven.
 
Vanaf heden vervalt voor de mensen die langer dan 270 dagen geleden hun laatste vaccinatie hebben ontvangen, of mensen die langer dan 180 dagen een coronaherstelbewijs hebben de geldigheid van hun QR-code. Zorg dat je altijd goed voorbereid aan de deur staat. Voor meer actuele informatie over het coronatoegangsbewijs verwijst de club door naar de website van het RIVM.
 
Supporters die twijfelen over de geldigheid van het coronatoegangsbewijs kunnen zich laten Testen voor toegang. Dit testresultaat mag maximaal 24 uur oud zijn. Testen voor toegang is weer open en kosteloos. Supporters die hiervan gebruik maken, dienen zelf een testafspraak in te plannen.
 
Polsbandje
FC Groningen voerde vorige week zondag een test uit met coronacheckpunten. Op het voorplein van het stadion en op de looproute vanaf P3 naar Euroborg werden grote units geplaatst waar mensen hun coronatoegangsbewijs kunnen laten checken. Supporters ontvingen hierna een polsbandje. Deze test is zeer goed verlopen en veel supporters maakten van de mogelijkheid gebruik. Ook komende zaterdag zijn de units geplaatst. Door het tonen van dat polsbandje kunnen ze bij de ingang van het stadion doorlopen. Uit deze test moet blijken of het de drukte bij de ingangen wegneemt en daarmee de doorstroom bevordert. Eenmaal binnen kan nergens worden gerookt, Euroborg is een rookvrij stadion.

20200814GroningenPec009

Horeca
Hoewel helaas slechts 1/3 van de stadioncapaciteit kan worden benut, zijn alle horecapunten in het stadion geopend. Vanwege de minimale onderlinge afstand van anderhalve meter is het belangrijk om te zorgen voor maximale spreiding. Mocht het bij het ene horecapunt te druk zijn, loop dan door naar het volgende horecapunt. Houd altijd minimaal anderhalve meter onderlinge afstand en draag wanneer je niet op je plaats zit een mondkapje. In de vakken M/N/O/P wordt een test gehouden met horecabestellingen via de smartphone. De bestelling wordt online afgerekend, klaargemaakt en kan na bericht op de telefoon bij de unit worden afgehaald.
 
Stadions vol
FC Groningen realiseert zich dat bovenstaande verzoeken en maatregelen niet de gewenste wijze is waarop de club haar supporters en sponsors wil ontvangen. Echter is het op dit moment de enige mogelijkheid om wettelijk een voetbalwedstrijd te kunnen organiseren. De Trots van het Noorden pleit voor zo snel mogelijk weer volle stadions, waardoor de club alle toeschouwers een waardige FC-beleving kan bieden.

JW202110235709

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding