string(17) "WP Rocket/Preload"

Stichting eert bestuursvoorzitter met Max van den Berg Prijs.

Donderdag 02 november 2023 om 14:44

FC Groningen zette woensdagmiddag tijdens het Meer & Beter Bewegen Symposium bestuursvoorzitter van Stichting FC Groningen in de Maatschappij Max van den Berg in het zonnetje. Manager maatschappelijke programma’s Simon Cageling maakte bekend dat de stichting start met de ‘Max van den Berg Prijs’. Lokale initiatieven die zich inzetten voor Meer & Beter Bewegen kunnen zich nomineren voor deze prijs.

De ‘Max van den Berg Prijs’ is een eerbetoon aan de man die daags na de oprichting van Stichting FC Groningen in de Maatschappij eind 2010 aantrad als bestuursvoorzitter van de stichting. Van den Berg is bezig aan zijn laatste seizoen als bestuursvoorzitter en zal na bijna 13 jaar de voorzittershamer overdragen. Met het in leven roepen van de ‘Max van den Berg Prijs’ blijft de naam van de voormalig commissaris van de Koning aan de stichting verbonden.

De ‘Max van den Berg Prijs’ houdt in dat lokale initiatieven die inzetten op Meer & Beter Bewegen zich bij FC Groningen kunnen aanmelden. Eén van deze initiatieven wint de ‘Max van den Berg Prijs’ en mag tijdens een activiteit gebruikmaken van faciliteiten van FC Groningen. Dit kan bijvoorbeeld een ruimte in het stadion zijn, of inzet van maatschappelijke trainers van de FC.

Van den Berg gaf tijdens het Meer & Beter Bewegen symposium dat woensdag 1 november werd gehouden in Euroborg aan ontroerd en positief verrast te zijn over de vernoeming van de prijs. Manager maatschappelijke programma’s Simon Cageling zegt over het ontstaan van de prijs het volgende.

“Max van den Berg heeft zich de afgelopen 13 jaar met veel energie en toewijding ingezet voor onze stichting. En nog steeds is hij zeer betrokken, daarnaast geeft Max altijd het goede voorbeeld door op de fiets naar bestuursvergaderingen te komen en door constant in beweging te zijn.”

“We zijn hem ongelooflijk dankbaar voor zijn inzet en wilden iets creëren waardoor zijn naam altijd aan onze stichting verbonden zal blijven. Dat is de ‘Max van den Berg Prijs’ geworden. Lokale initiatieven die zich inzetten voor Meer & Beter Bewegen en daardoor meewerken aan onze gezamenlijke missie bewegingsarmoede in het achterland te verslaan, komen in aanmerking om de prijs te winnen.”

Stichting FC Groningen in de Maatschappij zal binnenkort een webpagina lanceren waar de lokale initiatieven zich kunnen aanmelden.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel

3 weken geleden

Nieuwe selectie FC Groningen onder-12 komt bijeen in Euroborg

1 maand geleden

Groot voetbalfeest tijdens FC Groningen G-voetbaltoernooi