OldStars

Het Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie hebben het project OldStars opgestart. Bij de OldStars werken 60-plussers aan hun conditie bij hun favoriete Eredivisieclub. Sinds februari 2014 kunnen senioren op het sportcomplex van v.v. Hoogezand als echte voetbalhelden samen bewegen en voetballen onder de vlag van FC Groningen.
 
Met OldStars wil FC Groningen in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en de VriendenLoterij, 60-plussers bewust maken van een actieve leefstijl en daarnaast sociale contacten van deelnemers bevorderen.
 
OldStars begint iedere week met gezellig koffie of thee drinken en het bespreken van voetbal- en ander sportief nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met ‘walking football’, kracht- en lenigheidsoefeningen, specifiek gericht op senioren en onder professionele begeleiding. Iedere week is er een trainingssessie van twee uur. Naast trainingen krijgen de deelnemers een fitheid- en gezondheidstest. Het gezellig samenzijn met andere deelnemers en het werken aan een goede conditie staan voorop.

20160518Jw10581

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het de perfecte variant voor mensen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. 

HANNN Walking Football Festival

Vrijdag 12 mei 2017 vond de tweede editie van het jaarlijks HANNN Walking Football Festival plaats. 
Het deelnemersveld van het HANNN Walking Football Festival telde negentien teams: de OldStars van FC Groningen (3 teams), SC Cambuur (3 teams), Heracles Almelo, SV Bedum (3 teams), HZVV (2 teams), UFC Noordpool, HS’88, Vitesse ’63,  Kardinge (2 teams uit combinatie van GVAV, Oosterparkers en DIO Groningen) en Suri’s All Stars uit Hoogezand-Sappemeer (2 teams).

Ambassadeurs

De OldStars van FC Groningen worden ingezet als ambassadeurs om ook amateurclubs te motiveren zelf een OldStars-team te starten.
In het nieuwe seizoen zullen er weer vele voetbalverenigingen bezocht worden om ook bij deze clubs het Walking Football te introduceren.

De FC Groningen OldStars hebben daarnaast ook hun eigen website.