string(17) "WP Rocket/Preload"

FC Groningen introduceert ‘Max van den Berg Prijs’.

Woensdag 31 januari 2024 om 12:00

Stichting FC Groningen in de Maatschappij introduceert de ‘Max van den Berg Prijs’. Een prijs vernoemd naar de voorzitter van het stichtingsbestuur. Lokale initiatieven die zich inzetten voor Meer & Beter Bewegen kunnen zich nomineren voor deze prijs. Nomineren is mogelijk tot uiterlijk donderdag 29 februari.

De ‘Max van den Berg Prijs’ houdt in dat lokale initiatieven die inzetten op Meer & Beter Bewegen zich bij FC Groningen kunnen aanmelden. Eén van deze initiatieven wint de ‘Max van den Berg Prijs’ en mag tijdens een activiteit gebruikmaken van faciliteiten van FC Groningen. Dit kan bijvoorbeeld een ruimte in het stadion zijn, of inzet van maatschappelijke trainers van de FC.

De beoordeling vindt plaats door het bestuur en de klankbordgroep van FC Groningen in de Maatschappij onder leiding van Max van den Berg. De winnaar zal feestelijk worden benoemd tijdens het programma in onze maatschappelijke skybox.

Waar moet de nominatie aan voldoen?

  • Alleen inwoners of bewonerscollectieven van provincie Groningen of Drenthe, non-profit organisaties zoals sportverenigingen, welzijnsorganisaties, stichtingen en wijkinitiatieven kunnen worden genomineerd;
  • De activiteit vindt plaats voor 1 juli 2024;
  • De activiteit past bij de doelstellingen en ambities van FC Groningen in de Maatschappij;
  • Er is sprake van een concrete doelstelling, waar we de resultaten kunnen meten en/of monitoren.

Nominaties kunnen worden ingediend tot eind februari 2024 via deze webpagina.

De ‘Max van den Berg Prijs’ is een eerbetoon aan de man die daags na de oprichting van Stichting FC Groningen in de Maatschappij eind 2010 aantrad als bestuursvoorzitter van de stichting. Van den Berg is bezig aan zijn laatste seizoen als bestuursvoorzitter en zal na bijna 13 jaar de voorzittershamer overdragen.  

Dankbaar voor zijn inzet
Manager maatschappelijke programma’s Simon Cageling zegt over het ontstaan van de prijs het volgende. “Max van den Berg heeft zich de afgelopen 13 jaar met veel energie en toewijding ingezet voor onze stichting. En nog steeds is hij zeer betrokken, daarnaast geeft Max altijd het goede voorbeeld door op de fiets naar bestuursvergaderingen te komen en door constant in beweging te zijn.”

“We zijn hem ongelooflijk dankbaar voor zijn inzet en wilden iets creëren waardoor zijn naam altijd aan onze stichting verbonden zal blijven. Dat is de ‘Max van den Berg Prijs’ geworden. Lokale initiatieven die zich inzetten voor Meer & Beter Bewegen en daardoor meewerken aan onze gezamenlijke missie bewegingsarmoede in het achterland te verslaan, komen in aanmerking om de prijs te winnen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Groot voetbalfeest tijdens FC Groningen G-voetbaltoernooi

1 week geleden

Wildervank locatie voor bijzonder Voetbalkamp

1 week geleden

Woensdag FC Groningen G-voetbaltoernooi in Stadspark