Maatschappij

Vanuit de gedachte dat iedereen groeit in Groningen, gelooft FC Groningen dat sport hierin een belangrijke rol speelt. Het leert je eigenschappen waarmee je op en ook buiten de lijnen van het sportveld kunt groeien.
 
Momenteel heeft één op de acht jongeren overgewicht en als deze ontwikkeling zich doorzet is straks in 2040 tweederde van de volwassenen te zwaar. Zorgwekkende cijfers waardoor we nu samen in actie moeten komen. Met stichting FC Groningen in de Maatschappij zet de club vol in op het tegengaan van bewegingsarmoede.

Voldoen aan bewegingsrichtlijn 2016. Per gemeente, volwassenen van 19 jaar en ouder.

We hebben een missie. Geen bewegingsarmoede in ons verzorgingsgebied! Dat is ons doel en daaraan gaan we keihard werken. Samen. Want om dit te realiseren hebben wij partners nodig, organisaties die hierin kunnen bijdragen. Samen organiseren wij programma's en activiteiten, samen versterken wij de boodschap. Een ieder vanuit zijn eigen expertise, maar wel samen. Wij als voetbalclub pakken op het gebied van voetbal onze verantwoordelijkheid.
 
 

MicrosoftTeams-image (1)

Fysieke en mentale gezondheid is de minimale vereiste om het maximale uit jezelf te halen. FC Groningen heeft een structureel plan en zet in op sportparticipatie door ons Meer en Beter Bewegen-programma aan te bieden in de regio voor jong en oud. Het liefst krijgen we iedereen aan het voetballen, maar het doel is om in ieder geval iedereen aan te zetten tot Meer en Beter Bewegen. 

Laatste nieuws

Meer nieuws