string(17) "WP Rocket/Preload"

FC Groningen verlengt contract met keeper Baron.

Donderdag 13 juni 2024 om 16:00

Dirk Jan Baron verdedigt ook komend seizoen het doel en de kleuren van FC Groningen. De Trots van het Noorden heeft met de 21-jarige keeper overeenstemming bereikt over een nieuw éénjarig contract met een optie voor nog een jaar.

Dirk Baron begon afgelopen seizoen als derde doelman in de selectie van hoofdtrainer Dick Lukkien. De doelman promoveerde gedurende de tweede seizoenshelft tot tweede keeper. Een paar dagen na dat voor hem heuglijke nieuws, maakte Baron onverwacht en noodgedwongen zijn debuut in het eerste elftal. De goalie maakte op 20 april in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur twintig minuten voor tijd zijn opwachting in Euroborg, nadat eerste keeper Hidde Jurjus met een rode kaart uit het veld was gestuurd. Met Baron onder de lat wist groen-wit in ondertal de thuiszege (3-0) binnen te slepen.

Baron kwam in de zomer van 2020 over van O.N.S. Sneek en speelt sindsdien in de Opleiding van FC Groningen. De jonge talentvolle doelman laat weten blij te zijn met zijn nieuwe verbintenis in Euroborg. “Fantastisch om ook komend seizoen voor deze geweldige club te mogen spelen. Ik vind dat we een hele mooie spelersgroep hebben, met nog veel ruimte voor ontwikkeling. Dat geldt zeker ook voor mezelf en ik denk dat dit bij FC Groningen goed gaat lukken. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om toe te werken naar de positie van eerste keeper en ik ben heel blij en trots dat ik gedurende het afgelopen seizoen de club ervan heb weten te overtuigen om met mij tot een nieuw contract te komen.”

Gerelateerd nieuws.

4 uur geleden

FC Groningen verlengt contract met Luciano Valente

4 dagen geleden

Dinsdag start vrije verkoop NAC-thuis, zaterdag oefenduel in Rolde

6 dagen geleden

Groen-wit en rood-wit verenigen zich in Leek