string(17) "WP Rocket/Preload"

Oldstars.

OldStars Sport is een initiatief om 55-plussers meer en beter te laten bewegen. FC Groningen wil deze groep bewust maken van de voordelen van een actieve leefstijl en daarnaast de sociale contacten van deelnemers bevorderen. Walking Football is hier een onderdeel van. De OldStars van FC Groningen worden tevens ingezet als ambassadeurs om ook amateurclubs te motiveren en te ondersteunen zelf een OldStars-team te starten.
 
FC Groningen is één van de trendzetters op het gebied van Walking Football. FC Groningen OldStars is inmiddels gegroeid tot een groep van 36 spelers, die wekelijks bij elkaar komt om te trainen en lekker in beweging te zijn. Daarnaast is de sociale component een belangrijk aspect van OldStars Sport.

FC Groningen wil ook wat betreft Walking Football een voortrekkersrol vertolken. Daarom worden er regelmatig demonstratietrainingen verzorgd in het achterland van FC Groningen. Dit heeft mede geresulteerd in veel actieve leden bij verschillende verenigingen in de regio.
 
Daarnaast geven de OldStars van FC Groningen acte de présence bij diverse evenementen. De club was met drie teams vertegenwoordigd tijdens het vierde HANNN Walking Football Festival in mei 2019. Ook speelde een team mee tijdens het Eredivisie OldStars Event in het Olympisch Stadion in Amsterdam, in oktober 2019. 
 

WAT IS WALKING FOOTBALL?

​Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het de perfecte variant voor mensen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. 

AMBASSADEURS

De OldStars van FC Groningen worden ingezet als ambassadeurs om ook amateurclubs te motiveren zelf een OldStars-team te starten. Elk seizoen worden er vele voetbalverenigingen bezocht worden om ook bij deze clubs het Walking Football te introduceren.