Jeroen Manschot

FC Groningen vs Feyenoord.

Geen voorbeschouwing beschikbaar.

Terug naar wedstrijden

FC Groningen heeft zondagmiddag met 0-3 verloren van Feyenoord. Bij rust stond het 0-2 in Euroborg. Igor Paixao, Orkun Kökcü scoorden voor rust voor de Rotterdamse koploper. Santiago Gimenez zette in blessuretijd de eindstand op het scorebord.

Voorafgaand aan het duel met Feyenoord stonden spelers, staf, supporters en sponsors stil bij de in 2022 overleden FC-supporters. In Memoriam, een jaarlijkse traditie waarbij de beeltenissen van de overleden FC-supporters op het LED-schermen te zien zijn en iedereen aanwezig in Euroborg een minuut applaudisseert. Het eerbetoon werd begeleid door fakkels langs het veld, afgestoken door familieleden/vrienden die helaas een dierbare moeten missen.

De Rotterdamse koploper kreeg in de beginfase een kans via Alireza Jahanbakhsh, maar keeper Michael Verrips redde goed. De doelman kon echter niet voorkomen dat Igor Paixao na bijna 20 minuten spelen een voorzet vanaf links bij de tweede paal komt binnenkoppen, 0-1.

Het lukte de Trots van het Noorden niet om gevaar te stichten voor het doel van de Rotterdammers. Voormalig Opleidingsspeler van de FC en huidig Feyenoord-captain Orkun Kökcü schoot na een half uur spelen van buiten het strafschopgebied raak, 0-2. Verrips redde nog tweemaal op pogingen van afstand waardoor beide ploegen met een 0-2 tussenstand de rust in gingen.

Na rust was het wederom Feyenoord die het eerst gevaarlijk was, via Jahanbakhsh en verdediger David Hancko. FC Groningen kreeg met een uur spelen op de klok een serieuze mogelijkheid via spits Ricardo Pepi. De Amerikaan snelde na een mooi pass van Luciano Valente richting goal, maar werd op het laatste moment geblokt door Hancko. In de rebound werd invaller Thom van Bergen afgevlagd voor buitenspel.

Een kwartier voor tijd leek de FC iets terug te doen. Pepi scoorde na een mooie steekbal van Van Bergen. De spits gleed echter tijdens zijn actie uit en viel met zijn hand tegen de bal waardoor de goal werd afgekeurd. Via een vlotte combinatie tussen Isak Määttä en Pepi – direct na de serieuze kans – werd de Noor voor de keeper gezet. Bijlow stopte Määttä af en Pepi schoot de rebound hoog over het doel. De Amerikaan werd met nog 12 minuten te spelen gestopt door Bijlow. Zijn lage schot verdween in de handen van de doelman.

Het lukte de Trots van het Noorden niet om de opleving die het in het tweede deel van de tweede helft had, een goed vervolg te geven richting de laatste minuten van de wedstrijd. In de slotfase moest Verrips nog twee keer redding brengen op schoten van Quilindschy Hartman en Patrik Walemark. De doelman kon niet voorkomen dat Santiago Gimenez in blessuretijd de eindstand in Euroborg op 0-3 zette.