string(17) "WP Rocket/Preload"

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’.

Woensdag 01 november 2023 om 13:51

In de videoserie ‘Van Eigen Bodem’ wordt samen met een speler uit de FC Groningen Opleiding gekeken naar zijn of haar ontwikkeling op en naast het veld. Dromen worden besproken, net als de start van de voetballoopbaan op het lokale sportpark bij de amateurvereniging. Deze keer staat Nils Eggens, aanvaller van FC Groningen onder-21 in de schijnwerpers.

Eggens begon met voetballen bij VV BNC in Finsterwolde en VV Heiligerlee en stroomde op jonge leeftijd in binnen de Opleiding van FC Groningen. De spits doorliep alle lichtingen op Sportpark Corpus den Hoorn en is aanbeland bij de laatste stap richting het profvoetbal.

Een moeilijke horde, zo beseft Eggens zich, maar hij gaat vol voor de droom om profvoetballer te worden. “Het is natuurlijk een doel om hier te slagen,” zegt de 18-jarige aanvaller van FC Groningen onder-21.“Ik heb het voetballen geleerd van mijn grote broer, al hebben de trainers bij de amateurs en ook hier op Corpus ook een groot aandeel gehad in mijn voetbalontwikkeling,”

Eggens kent een mooie tijd binnen de Opleiding en kijkt ook met plezier terug op zijn periode bij de twee verenigingen uit zijn regio. Daar vierde de spits menig kampioensfeest. “Waar het bij de amateurs alleen om plezier draait, komt er binnen de Opleiding naast plezier ook meer bij kijken.”

Bekijk de nieuwste aflevering van de rubriek ‘Van Eigen Bodem’ via onderstaande videoplayer.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’