string(17) "WP Rocket/Preload"

VAN EIGEN BODEM: DE UPS EN DOWNS.

Woensdag 26 april 2023 om 12:00

In een nieuwe aflevering van de serie ‘Van eigen bodem’ staat Opleidingsspelers Jay Kuiper in de schijnwerpers. De 19-jarige linksback speelt in FC Groningen onder-21 en begon bij als klein jochie bij GVAV Rapiditas. Kuiper droomt groot, maar weet ook dat een tegenslag in het voetbal iedereen kan overkomen.

Jay Kuiper begon met voetballen bij GVAV-Rapiditas, hier voetbalde hij ongeveer vijf jaar tot 2015. Af en toe komt Jay nog steeds langs bij zijn jeugdclub om even mee te trainen. Het voelt als thuiskomen voor de jonge back

Kuiper is een fanatieke back. Hard verdedigen, aanvallend zijn steentje bijdragen en altijd honderd procent geven. Kuiper droomt groot, van de Champions League, maar hij weer ook dat blessureleed een gevaar kan zijn voor een mooie carrière. Het doel is zijn eigen plafond te behalen, daar geeft de verdediger iedere dag alles voor.

“Ik wil graag het hoogst mogelijke podium halen. Mijn allergrootste droom is om te spelen in de Champions League.” Als voorbeeld noemt hij collega-linksback Bjorn Meijer die ook in de FC Groningen Opleiding begon, het eerste van FC Groningen haalde en dit seizoen met het Belgische Club Brugge schitterde in de Champions League. “Ik kijk altijd naar de Champions League en dan is het heerlijk om jongens als Bjorn daar te zien spelen.”

Bekijk onderstaande video de aflevering ‘Van eigen bodem’ met Jay Kuiper.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven