string(17) "WP Rocket/Preload"

Turay genomineerd voor Best Western Strijder van het Jaar.

Dinsdag 02 mei 2023 om 16:00

Fofin Turay is genomineerde nummer vier voor de eretitel Best Western Strijder van het Jaar binnen de FC Groningen Opleiding. De aanvaller tekende eerder dit seizoen zijn eerste contract, speelt in FC Groningen onder-21 en mocht al meerdere keren meetrainen met de eerste selectie.

Turay is een aanvaller afkomstig uit de stad Groningen. Hij begon met voetballen bij GVAV Rapiditas en speelt sinds 2015 in de Opleiding van FC Groningen. De spits/buitenspeler is blij verrast met de nominatie voor Best Western Strijder van het Jaar. “Ik was inderdaad best wel verrast, maar ben er erg blij mee. Ik heb een goede periode gekend bij mijn eigen team FC Groningen onder-21 en heb veel mogen meetrainen met het eerste. Ik denk dat het qua ontwikkeling wel goed gaat.”

Waar Turay aan het begin van het seizoen nog veelvuldig meespeelde met FC Groningen onder-18, heeft de jongeling onlangs zijn officieuze debuut gemaakt in het eerste tijdens een oefenwedstrijd. De trainingen bij de eerste selectie doen de Stadjer inzien dat hij dichterbij zijn absolute droom komt. “Mijn droom is om te spelen in Euroborg, vanuit daar wil ik doorgroeien naar meer en goed presteren met FC Groningen.”

Bekijk onderstaande video waarin Turay vertelt hoe het is om als jonge voetballer tijdens de Ramadan iedere dag op het veld te presteren. Ook trainer/coach/manager van FC Groningen onder-21 Sander van Gessel komt aan het woord over de aanvaller.

Naast Turay zijn Roy Leicester, Samuel Dikos en Thom van Bergen eerder dit seizoen genomineerd voor de titel Best Western Strijder van het Jaar  

Binnen de Opleiding wordt gewerkt volgens drie leerlijnen; Presteren als Voetballer, Bewegen als Atleet en Leven als Topsporter. De eerste leerlijn focust zich op de prestaties van de speler op het veld, bij de tweede leerlijn gaat het naast de fysieke groei over breed motorische ontwikkeling en met de derde leerlijn laat de Opleiding de spelers het belang inzien van professionaliteit buiten het veld. De invloed van slaap, voeding, gedrag op de sportprestaties en de groei als topsporter.
 
Vijf keer per seizoen kunnen trainer/coach/managers een speler nomineren die in hun ogen in aanmerking komt voor de titel Best Western Strijder van het Jaar. Na onderling overleg wordt er iedere keer één speler daadwerkelijk genomineerd. Om genomineerd te worden voor de titel Best Western Strijder van het Jaar wil staf en begeleiding gedrag bij spelers zien die past bij de kernwaarden van de Opleiding; aanpakken, reëel en groei.
 
Een speler die iedere dag het beste uit zichzelf wil halen. Die strijdt voor het beste resultaat en veel energie stopt in wat hij doet. Iemand die initiatief neemt zowel binnen als buiten de lijnen en geen excuses kent. Een nuchter en oprecht persoon. Afgelopen seizoen werd Thijmen Blokzijl uitgeroepen tot Best Western Strijder van het Jaar 2022. Een jaar eerder ging de eretitel naar Bjorn Meijer.

Gerelateerd nieuws.

10:45
6 dagen geleden

Check-In Delden: Hoteltour

03:40
7 dagen geleden

Check-In Delden: Fit worden

04:22
1 week geleden

Doelpuntrijk duel in Delden (Samenvatting)