string(17) "WP Rocket/Preload"

Roy Leicester genomineerd voor Best Western Strijder van het Jaar.

Woensdag 01 maart 2023 om 17:00

Roy Leicester is de derde genomineerde voor de titel van Best Western Speler van het Jaar 2023. De 16-jarige speler van FC Groningen onder-18 werd in het seizoen 2020/2021 ook al een keer genomineerd voor de prestigieuze eretitel binnen de Opleiding.

De titel Best Western Strijder van het Jaar is een prijs dat jaarlijks naar een speler uit de Opleiding gaat. Vijf keer per seizoen mogen de trainers van de opleidingsteams een jeugdspeler nomineren voor deze prijs. Aan het eind van het seizoen wordt er dan één speler gekozen die zich Best Western Strijder van het Jaar mag noemen. Na Thom van Bergen en Samuel Dikos is Roy Leicester de derde genomineerde van dit seizoen geworden.

Roy Leicester is 16 jaar oud en speelt sinds 2017 bij de Opleiding van FC Groningen. Hij begon met voetballen bij SV Bedum. Leicester speelt dit seizoen bij FC Groningen zowel op het middenveld als achterin. De multi-inzetbare speler maakt mooie stappen op Sportpark Corpus den Hoorn en zijn droom is om ooit te debuteren in de Euroborg. Hij doet er alles aan om dit doel te halen. “Elke dag hard werken en alles eraan doen binnen en buiten het veld om jezelf te ontwikkelen. Daar ben ik veel mee bezig geweest afgelopen maanden,” vertelt Roy Leicester.

Bekijk hieronder de video van Roy Leicester waarin hij uitlegt wat hij dit seizoen en verder in de toekomst nog wil bereiken. Ook zijn trainer/coach/manager Melchior Schoenmakers komt aan het woord over de ontwikkeling van de middenvelder.

Om genomineerd te worden voor de titel Best Western Strijder van het Jaar wil staf en begeleiding gedrag bij spelers zien die past bij de kernwaarden van de Opleiding; aanpakken, reëel en groei.
 
Een speler die iedere dag het beste uit zichzelf wil halen. Die strijdt voor het beste resultaat en veel energie stopt in wat hij doet. Iemand die initiatief neemt zowel binnen als buiten de lijnen en geen excuses kent. Een nuchter en oprecht persoon. Afgelopen seizoen werd Thijmen Blokzijl uitgeroepen tot Best Western Strijder van het Jaar 2022. Een jaar eerder ging de eretitel naar Bjorn Meijer. Onder anderen Ludovit Reis en Tom van de Looi mochten zich in het verleden Strijder van het Jaar noemen binnen de Opleiding van de Trots van het Noorden.

Gerelateerd nieuws.

03:30
4 dagen geleden

Bijzondere vrijwilligers en een feestende massa in ‘Thuis’

4 dagen geleden

Zaterdag vol wedstrijdprogramma op Corpus

02:16
6 dagen geleden

FC Groningen tegen VVV weer met ‘de rakkers voorop’