string(17) "WP Rocket/Preload"

Opleidingsspeler Ryan Metu tekent eerste contract.

Vrijdag 02 juni 2023 om 10:00

Opleidingsspeler Ryan Metu heeft zijn eerste contract getekend bij FC Groningen. De overeenkomst van de aanvaller van FC Groningen onder-16 gaat op 29 augustus in, een dag na zijn 15e verjaardag. Metu tekende onlangs in het bijzijn van zijn familie in Euroborg een contract tot 30 juni 2026.

Ryan Metu is afkomstig uit Hoogezand, maar speelt het overgrote deel van voetballeven al op Sportpark Corpus den Hoorn. Als jonge speler kwam hij terecht bij GRC Groningen. Daar, op de velden van Sportpark Corpus den Hoorn, viel de jongeling dusdanig op bij de scouts van FC Groningen dat hij instroomde binnen de FC Groningen Opleiding. Via FC Groningen onder-12, Onder-13 en Onder-14 speelde Metu het afgelopen seizoen in de lichting Onder-16 van trainer/coach/manager Björn Zwikker. Daarnaast heeft de aanvaller zicht de afgelopen seizoenen meerdere keren kunnen laten zien in Zeist bij activiteiten van nationale jeugdselecties. 

Hoofd jeugdscouting Arno de Jong vertelt waarom de jonge Metu een contract heeft mogen tekenen bij FC Groningen. “Ryan is een speler met heel specifieke aanvallende kwaliteiten, namelijk een tegenstander makkelijk kunnen passeren in de één tegen één en hij heeft scorend vermogen. Dit contract is een beloning voor zijn ontwikkeling tot nu toe en we gaan er samen met alle trainer/coach/managers en specialisten alles aan doen om Ryan zo goed mogelijk te faciliteren zich verder bij ons te ontwikkelen.”

“Binnen de Opleiding is het altijd een bijzonder moment wanneer spelers hun eerste contract kunnen tekenen en helemaal als het een speler is uit onze eigen regio,” vervolgt De Jong. “We willen graag dat de beste spelers uit onze regio daadwerkelijk bij FC Groningen spelen. Ryan is daar een uitstekend voorbeeld van.”

De hoofdpersoon zelf glundert uiteraard na het tekenen van zijn contract. Zijn ouders, oma en andere familie was getuige van dit bijzondere moment in Euroborg. “In ben een creatieve speler met scorend vermogen,” zegt Metu over zijn eigen voetbalkwaliteiten. “Dit is natuurlijk een bijzondere dag voor mij en mijn familie. Ik mag trots zijn, maar moet hard blijven werken. Alleen dan komen mijn dromen uit.”

Bekijk hier de reportage over de contractondertekening van Ryan Metu.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Lukkien: ‘Op jacht naar tweede overwinning op rij’

6 dagen geleden

Zaterdag een noordelijke clash voor Onder-18, Onder-15 start competitie met thuisduel

1 week geleden

FC Groningen wint met 4-0 van Jong PSV