string(17) "WP Rocket/Preload"

Opleidingsspeler Boet Swijghuisen Reigersberg tekent eerste contract.

Zaterdag 27 mei 2023 om 10:00

Boet Swijghuisen Reigersberg, spelend in de FC Groningen Opleiding, heeft onlangs zijn eerste contract bij de club getekend. De aanvallende middenvelder die onlangs zijn vijftiende verjaardag vierde en afkomstig is uit Winsum speelt al sinds de jongste lichting FC Groningen onder-12 bij de Trots van het Noorden. Swijghuisen Reigersberg begon met voetballen bij SJO Winsum. Het contract gaat in 1 juli 2023 en loopt tot 30 juni 2026. 

De veelzijdige middenvelder maakt als onder-15 speler onderdeel uit van de selectie van FC Groningen onder-16, onder leiding van trainer/coach/manager Björn Zwikker. Hoofd jeugdscouting Arno de Jong legt uit waarom FC Groningen de jonge middenvelder graag wilde contracteren en waarom Swijghuisen Reigersberg het afgelopen seizoen incidenteel in een jongere lichting speelde.

De Jong: “We zijn er binnen de Opleiding unaniem over eens dat Boet een talentvolle speler is. Hij is een voetballer die op alle posities op het middenveld uit de voeten kan, hij is dynamisch en heeft creativiteit in zijn spel. Met Boet en zijn ouders hebben wij de afgelopen seizoenen altijd individuele gesprekken gehad, onder meer over wat de beste omgeving is geweest om te voetballen. Zo speelde Boet dit seizoen regelmatig mee met de onder-14, door middel van biologische dispensatie. Volgend seizoen maakt Boet deel uit van de onder-16 selectie.”

De middenvelder moet het eerste contract bij FC Groningen volgens De Jong zien al een enorme stimulans om zich samen met de trainers en specialisten bij de club verder te ontwikkelen. “We doen er als Opleiding alles aan om goede voetballers uit de regio aan ons te binden. Boet is een jongen uit Winsum die we hebben gezien bij SJO Winsum en nu al een aantal jaar bij ons in de Opleiding hebben. Het is een beloning voor Boet, maar ook voor de club een bevestiging dat hij en zijn ouders geloven in het plan van FC Groningen.”

De speler zelf is uiteraard zeer blij met de erkenning van FC Groningen en het moment dat hij zijn handtekening mocht zetten. “Het was een bijzondere dag met familie en vrienden,” aldus Swijghuisen Reigersberg. “En dat betekent veel voor me. Een beloning voor hard werken. Ik ben trots op mezelf en had dit niet zonder mijn ouders kunnen bereiken.”

Bekijk hieronder de video waarin Boet vertelt wat voor speler hij is en wat zijn ultieme dromen zijn. Ook trainer/coach/manager Björn Zwikker komt aan het woord.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Lukkien: ‘Op jacht naar tweede overwinning op rij’

6 dagen geleden

Zaterdag een noordelijke clash voor Onder-18, Onder-15 start competitie met thuisduel

1 week geleden

FC Groningen wint met 4-0 van Jong PSV