string(17) "WP Rocket/Preload"

Negentien meiden tekenen opleidingsovereenkomst bij FC Groningen.

Dinsdag 18 juli 2023 om 17:00

Het meidenvoetbal binnen FC Groningen groeit gestaag. Liefst negentien meiden tekenden onlangs in het TopsportZorgCentrum hun opleidingsovereenkomst bij de FC. Allen voetballende meiden uit de regio die dromen ooit te spelen in Euroborg. Een aantal spelers sluit aan bij het nieuw te vormen FC Groningen Meiden onder-16, de anderen sluiten aan bij de trainingsgroep.

FC Groningen startte afgelopen seizoen met een opleiding voor meiden. Vanuit deze Opleiding moet in de nabije toekomst een eerste selectie worden gevormd. Waar de Opleiding afgelopen seizoen bestond uit verschillende trainingsgroepen, wordt er dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van de club gespeeld in een officiële competitie door FC Groningen Meiden onder-16.

Uit de regio
“Een prachtige stap voor onze afdeling en daarmee laten we de groei en potentie van meidenvoetbal in Groningen zien,” zegt Valerie Overkamp, coördinator meiden- & vrouwenvoetbal bij FC Groningen. “Naast een aantal nieuwe meiden – die veelal het afgelopen seizoen wel bij de club hebben meegetraind – wordt de Onder-16 selectie gevormd door meiden afkomstig uit onze trainingsgroep.”

Overkamp is trots op de negentien spelers die onlangs in het bijzijn van familie hun handtekening zetten onder een opleidingsovereenkomst bij FC Groningen. Een extra mooi gegeven is dat alle meiden afkomstig zijn uit het verzorgingsgebied van de FC. “Het zijn stuk voor stuk spelers met ambitie en drive, die er alles uit willen halen om hun eigen top te behalen. Net als alle andere meiden in onze Opleiding.”

Volwaardig voetbalprogramma
FC Groningen Meiden onder-16 gaat een volwaardig voetbalprogramma draaien aan de hand van de drie leerlijnen van FC Groningen. Dit betekent vier keer per week trainen en een wedstrijdmoment. Overkamp: “Als club bieden we al jaren jongens de mogelijkheid hun voetbaldroom waar te maken en zijn er tal van prachtige voorbeelden die via onze club bouwen aan een carrière in de (internationale) top. Het is prachtig om te zien dat we na een succesvolle start, ook de volgende stappen kunnen zetten om dit bij talentvolle meiden met een voetbaldroom te kunnen faciliteren. De doorstroom van Voorselectie, via de trainingsgroep, naar uiteindelijk een selectie die daadwerkelijk wedstrijden speelt namens FC Groningen is gewaarborgd. We bouwen verder aan het fundament met als doel om uiteindelijk meiden richting hun droom van Euroborg te begeleiden.”

Felicitatie
Meiden die aansluiten bij de trainingsgroep, blijven ook actief bij hun eigen amateurvereniging. Dit geldt ook voor enkele spelers binnen de wedstrijdselectie van FC Groningen onder-16. FC Groningen feliciteert de volgende negentien spelers met hun opleidingsovereenkomst en wenst allen veel succes en plezier bij het spelen voor de Trots van het Noorden. Amy Plat, Djura Meijer, Eline Hart, Manuela Murru, Nicole Schuiling, Leyla Mhiri, Sharina Linker, Jazz Brown, Meya Welling, Suze Nicolai, Lieke Poort, Luna Koeroo, Florien van der Sluis, Asmara Latumahina, Maud Gotlieb, Tessa Niessink, Femke Drenth, Hinke Boersma, Djenna Hofstra.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Oefenprogramma FC Groningen onder-21 en Onder-19

2 weken geleden

FC Groningen weet De Jonge langer te binden

2 weken geleden

Spelers Opleiding presteren op en naast het veld