string(17) "WP Rocket/Preload"

FC Groningen verlengt contract Tika de Jonge.

Woensdag 24 mei 2023 om 15:00

FC Groningen heeft het contract van aanvallende middenvelder Tika de Jonge verlengd tot 2024 met een optie op nog een extra jaar. De Jonge speelt in FC Groningen onder-21 en kwam drie jaar geleden over van NAC Breda.

De Brabander tekende in Euroborg in het bijzijn van zijn familie en vriendin zijn nieuwe overeenkomst bij FC Groningen. De middenvelder is vanzelfsprekend blij met de verlenging van zijn contract. “Ik ben blij dat ik na drie mooie jaren nog langer bij deze club mag blijven,” aldus De Jonge. “Ik ben op voetballend en zeker ook op fysiek vlak gegroeid.”

De Jonge heeft in de voorbereiding en op trainingen al een meerdere keren mogen ruiken aan het eerste elftal, maar tot een officieel debuut kwam het nog niet. “Ik ben al dichtbij geweest, maar nog niet dichtbij genoeg. Mijn doel is om hier in het stadion te spelen.”

De aanvallende middenvelder kwam dit seizoen in 24 duels (competitie en beker) voor FC Groningen onder-21 tot 12 doelpunten. Hoofd jeugdscouting Arno de Jong vertelt waarom FC Groningen het contract van Tika de Jonge graag wilde verlengen. “Tika is in 2020 bij ons gekomen en heeft de afgelopen seizoenen binnen de Opleiding zowel voetballend, als zeker ook fysiek goede stappen gemaakt. Hij heeft zijn officieuze debuut al gemaakt in het eerste. Het is een creatieve middenvelder met scorend vermogen. Het gezamenlijke doel is dat hij de laatste stap richting het eerste elftal gaat zetten.”

Bekijk onderstaande videoreportage over de contractverlenging van Tika de Jonge.

Gerelateerd nieuws.

10:45
6 dagen geleden

Check-In Delden: Hoteltour

03:40
7 dagen geleden

Check-In Delden: Fit worden

04:22
1 week geleden

Doelpuntrijk duel in Delden (Samenvatting)