string(109) "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/30.0.1599.101 Safari/537.36"

Dillema genomineerd voor eretitel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar.

Dinsdag 07 mei 2024 om 10:00

Jismerai Dillema, de 17-jarige middenvelder van FC Groningen onder-18, is voor het tweede achtereenvolgende seizoen genomineerd voor de eretitel titel van Leonardo Hotels Strijder van het Jaar. De middenvelder voegt zich bij het rijtje genomineerden; Tiemen Werksma, Sven Bouland en Yénio Holder.

De Groninger begon met voetballen bij GRC op Sportpark Corpus den Hoorn en stroomde in bij de jongste lichting van de FC Groningen Opleiding, FC Groningen onder-12. Dillema is voor het tweede achtereenvolgende seizoen genomineerd. “Dat is natuurlijk hartstikke mooi,” vertelt de middenvelder. “Ik denk dat ik weer genomineerd ben door mijn inzet. De laatste tijd ontwikkel ik me erg goed. Zowel op het veld, als naast het veld.”

Dillema traint dagelijks hard met de selectie onder leiding van trainer/coach/manager Melchior Schoenmakers. Buiten de lijnen is Dillema actief betrokken bij de club. De middenvelder loopt vanuit zijn schoolopleiding stage bij de club en haalde zijn eerste trainersdiploma’s. Hij deelt zijn passie voor het spel met spelers uit de jongere lichtingen. “Ik vind het erg leuk om te doen aangezien ik toen ik jong was zelf ook ben gaan voetballen bij FC Groningen en nu mag ik de jongens training geven.”

Een duidelijk doel voor Dillema is om stappen vooruit te zetten in zijn ontwikkeling die uiteindelijk moeten leiden tot spelen in Euroborg. “Ik hoop zo snel mogelijk in Euroborg te mogen voetballen,” zegt hij met vastberadenheid. “Ik hoop dit kalenderjaar nog. Je ziet wel dat je dichtbij bent als jongens uit je team ook al mogen meetrainen met het eerste elftal.”

Bekijk het interview met de vierde genomineerde voor de titel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar Jismerai Dillema.

Binnen de Opleiding wordt gewerkt volgens drie leerlijnen; Presteren als Voetballer, Bewegen als Atleet en Leven als Topsporter. De eerste leerlijn focust zich op de prestaties van de speler op het veld, bij de tweede leerlijn gaat het naast de fysieke groei over breed motorische ontwikkeling en met de derde leerlijn laat de Opleiding de spelers het belang inzien van professionaliteit buiten het veld. De invloed van slaap, voeding, gedrag op de sportprestaties en de groei als topsporter.

Vijf keer per seizoen kunnen trainers/coaches/managers een speler of speelster nomineren die in hun ogen in aanmerking komt voor de titel Leonardo Hotels Strijder van het Jaar. Om genomineerd te worden wil staf en begeleiding gedrag bij spelers zien die past bij de kernwaarden van de Opleiding; aanpakken, reëel en groei.

Aan het einde van het seizoen zal blijken wie zich de Leonardo Hotels Strijder van het Jaar mag noemen. In het verleden zijn onder anderen Thom van Bergen en Thijmen Blokzijl deze eer te beurt gevallen.

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

FC Groningen zet volgende stap bij meidenvoetbal, Kingma fulltime in dienst

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

1 week geleden

FC Groningen verlengt contract met keeper Baron