Zondagmiddag: eerste training traditioneel in Haren

21 juni 2018

Aanstaande zondag (24 juni) start de eerste selectie van FC Groningen met het nieuwe voetbalseizoen. De eerste training van 2018/2019 wordt traditioneel gehouden op Sportpark De Koepel in Haren en staat voor het eerst onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Danny Buijs. Aanvang is 15.00 uur. Publiek is van harte welkom.

De staf rondom de eerste selectie, onder wie de nieuwe trainers Danny Buijs en Hennie Spijkerman, heeft zaterdagochtend de eerste bijeenkomst in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Een dag later, op zondag 24 juni, komen de spelers van de eerste selectie voor het eerst bijeen. Nieuwelingen in de groep zijn de aanvallers Ahmad Mendes Moreira en Mateo Cassierra, die overigens morgenmiddag (vrijdag 22 juni) in het Noordlease Stadion wordt voorgesteld aan pers en sponsorrelaties van de club.

Afscheid
Juninho Bacuna hoeft zich uiteraard niet te melden bij de eerste selectie, aangezien hij afgelopen week de overstap maakte naar het Engelse Huddersfield Town. Wel zal de middenvelder in Haren aanwezig zijn om van zijn oud-teamgenoten en ook de fans afscheid te nemen. Later in het seizoen wordt naar een moment gezocht waarop Bacuna in het Noordlease Stadion uitgezwaaid kan worden.

Voorwedstrijd
Zondagmiddag is er op Sportpark De Koepel voor het eerst een ‘voorwedstrijd’ voorafgaand aan de eerste training. Een team van Kids United trapt af tegen vv Haren onder-13. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur. Een uur later, om 15.00 uur dus, komen de spelers van FC Groningen voor het eerst in het seizoen 2018/2019 het veld op na aankondiging van speaker Jan Wildeman.

Tijdens de training worden er door presentator Koen Janssen diverse interviews gehouden met trainers, spelers en overige vertegenwoordigers van FC Groningen. Publiek is de gehele middag van harte welkom op Sportpark De Koepel in Haren.

Laatste nieuws