string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Zondagmiddag aftrap van het nieuwe seizoen’.

Dinsdag 23 juni 2015 om 14:25

In de 534ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op enkele actuele zaken bij de club, kondigt hij de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen aan en benoemt hij diverse activiteiten rondom FC Groningen.

“De zomer en de vakanties moeten nog beginnen, maar voor de eerste selectie en Jong FC Groningen gaat het voetbalseizoen 2015/2016 zondag al weer van start. Traditiegetrouw beginnen we de voorbereidingsperiode op sportpark De Koepel in Haren en het is sinds een paar jaar ook gebruikelijk de eerste training op zondagmiddag te organiseren, zodat hierbij zoveel mogelijk supporters en andere liefhebbers aanwezig kunnen zijn.”
“De eerste training begint zondagmiddag om 15.00 uur. Voorafgaand aan de opkomst van spelers en staf zal om 14.50 uur FC Groningen D1 op het trainingsveld worden gehuldigd. Dit team vormde afgelopen seizoen de D2 en won evenals het eerste elftal de beker. Een prestatie van formaat van onze – toen nog – jongste pupillen, waarvoor wij ze zondagmiddag extra in het zonnetje willen zetten.”
Ontbreken
“Op de eerste training zullen Simon Tibbling en Desevio Payne ontbreken. Tibbling speelt momenteel met Zweden onder-21 het EK in Tsjechië. De Zweden hebben één wedstrijd gewonnen en één verloren. Morgen (woensdag – red.) speelt Tibbling met zijn ploeg de derde en laatste groepswedstrijd tegen koploper Portugal, dat vier punten heeft uit twee duels. Bij winst is Zweden zeker van de halve finales, die zaterdag worden gespeeld.”
“Desevio Payne is zondagmiddag afwezig omdat hij na het WK van USA onder-20 in Nieuw-Zeeland nog recht heeft op vakantie. De verdediger zal daarom later aansluiten in Groningen.”
Trainen als een Prof
“Morgenmiddag (woensdag – red.) wordt in Wildervank de voorlaatste editie gehouden van het nieuwe project ‘Trainen als een prof’. Zondagmiddag volgt de laatste van deze vijf activiteiten bij SV Bedum. De aftrap was bij VV LTC in Assen, daarna volgden VV Roden en afgelopen zondag VV Hoogeveen. Alle vijf edities zijn helemaal volgeboekt met maximaal 140 aanmeldingen per locatie.”
“De activiteit Trainen als een Prof wordt georganiseerd door de jeugdopleiding van FC Groningen in samenwerking met het Amateurconvenant en is bestemd voor kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 12 jaar. De deelnemers leren verdedigen als Eric Botteghin, scoren als Michael de Leeuw en dribbelen als Simon Tibbling. De vijf genoemde locaties zijn bewust gekozen, want hier starten namelijk in het voetbalseizoen 2015/2016 ook de nieuwe regionale voetbalscholen van FC Groningen.”
Vacature
“Wij hebben momenteel een vacature voor de functie van Operationeel Manager. Zoals reeds eerder bekend gemaakt, gaat de huidige manager facilitaire zaken Jaap Kruizenga onze organisatie na een dienstverband van bijna 13 jaar per 1 juli aanstaande verlaten. Kruizenga was al directeur van FC Groningens dochteronderneming Preventief veiligheidsdiensten, maar hij neemt nu ook de aandelen over van de club en wordt dus eigenaar van Preventief. Voor zijn opvolging zijn wij derhalve op zoek naar een nieuwe Operationeel Manager. Bekijk de functie-eisen via onderstaande link.”
“Voor onze supporters en gasten verandert er niets, als zij FC Groningen bezoeken. Preventief blijft Euroborg op gastvrije wijze beveiligen en operationeel actief op wedstrijddagen. Ook voor de overige relaties van Preventief veiligheidsdiensten verandert er niets.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’