string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Zondag vuurwerk en applaus voor Martin Koeman.

Donderdag 19 december 2013 om 16:30

In navolging van de bekerwedstrijd van donderdagavond zal FC Groningen ook vanmiddag rond de competitiewedstrijd tegen NEC uitgebreid stilstaan bij het overlijden van clubicoon Martin Koeman.

Voorafgaand aan de aftrap om 14.30 uur zal zondagmiddag aan het publiek in Euroborg gevraagd worden een minuut lang te applaudisseren voor Martin Koeman, in plaats van een minuut stilte in acht te nemen, zoals donderdag bij de bekerwedstrijd het geval was.
Jeugdopleiding
Langs de rand van het veld zullen zondagmiddag supporters met een vuurwerkfakkel staan opgesteld voor de tribunes. Op het veld zal de jeugdopleiding van FC Groningen sterk vertegenwoordigd zijn. Zij zullen zich in FC Groningen-outfit opstellen aan de rand van het strafschopgebied aan beide zijden van het veld. Martin Koeman wordt beschouwd als de ‘geestelijk vader’ van de jeugdopleiding van de club. De spelers zullen bij de competitiewedstrijd tegen NEC wederom rouwbanden dragen.
Sober karakter
Beide wedstrijden tegen NEC hebben een sober karakter. Dit betekent voor zondag onder meer dat alle eerder aangekondigde activiteiten met betrekking tot maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland geen doorgang zullen vinden en de muziekkeuze rond de wedstrijd opnieuw wordt aangepast. Er zullen wederom geen beachvlaggen op het veld worden geplaatst.
Familie Koeman
De familie Koeman zal zondagmiddag in Euroborg aanwezig zijn en plaatsnemen in een speciaal voor hen gereserveerde skybox. Bij het grote doek met de beeltenis van Martin Koeman in de Essent Lounge is een speciale plek  ingericht ter nagedachtenis aan de clubicoon.
Afscheid
Maandag zal er tussen 16.00 uur en 20.00 uur voor alle medewerkers van de club, supporters, vertegenwoordigers uit het betaalde voetbal, de media en andere belangstellenden gelegenheid zijn tot het nemen van afscheid. Martin Koeman zal in een kist opgebaard liggen in de Essent Lounge in Euroborg, toegankelijk via de hoofdingang van het stadion. De familie zal zich in dat tijdsbestek ophouden in een andere ruimte in het stadion.
Naast het brengen van een laatste groet, kan een condoleanceregister worden getekend en/of een persoonlijke attentie worden achtergelaten. Bloemen of een ander aandenken kunnen neergelegd worden op de Koeman Tribune aan de zuidzijde van Euroborg.

De Essent Lounge kan aan de achterzijde worden verlaten, waarna men direct op de omloop van de Koeman Tribune is. Op de omloop van de Koeman Tribune zal maandag voor bezoekers van het afscheid van Martin Koeman een horecapuntverkooppunt geopend zijn.
Uitvaartdienst
Martin Koeman wordt dinsdagmiddag 24 december gecremeerd. De familie heeft er voor gekozen de uitvaartdienst in besloten kring te houden. FC Groningen zal hierbij door een klein select gezelschap worden vertegenwoordigd.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

1 week geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

4 weken geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen