string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Zondag 1000ste thuiswedstrijd in Groningen.

Zaterdag 04 februari 2023 om 12:49

FC Groningen speelt zondagmiddag in Euroborg tegen FC Twente, aftrap 16.45 uur. Het wordt de 1000ste thuiswedstrijd van de Trots van het Noorden in Groningen. Tickets voor de Koeman Tribune en de Piet Fransen Tribune zijn online te verkrijgen.

Tickets zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl. De ploeg kan alle support gebruiken. Voor de Koeman Tribune en de Piet Fransen Tribune geldt een vrije verkoop. Voor de Tonny van Leeuwen Tribune zijn alle tickets uitverkocht. Koop een ticket online of bij de kassa’s bij het stadion voor de wedstrijd, dit kan op de wedstrijddag vanaf 15.15 uur. Let op: Pin only. Het is in het stadion niet toegestaan om buiten het gastenvak uitingen van FC Twente te dragen.

1000ste wedstrijd
De wedstrijd tegen FC Twente is een speciaal duel. Wanneer alle thuisduels in het Oosterpark en Euroborg worden opgeteld, treedt de FC zondag voor de 1000ste keer aan in een officiële thuiswedstrijd in Groningen. De teller officiële wedstrijden in Euroborg komt op 327. Alle statistieken rondom de FC zijn te vinden op www.fcgstats.nl

Supportersplein
Zoals elke thuiswedstrijd is zondag ook weer het supportersplein geopend nabij de Kolenmuur. Supporters kunnen vanaf 14.45 uur met een hapje en een drankje voorbeschouwen op de wedstrijd. Aan de andere kant van het stadion, tussen de twee woontorens, staan meerdere foodtrucks. Ook kunnen supporters daar deelnemen aan het spel van OG Clean Fuels waarbij een jaar lang gratis rijden te winnen is. De Fitbus van mobiliteitspartner Century in samenwerking met stichting FC Groningen in de Maatschappij is uiteraard aanwezig.

Eten en drinken van buiten Euroborg mag niet mee het stadion in. Binnen de poorten van het stadion zijn op iedere tribune horeca-units aanwezig. Tussen speelminuut 30 en 60 en in de rust van het duel is een beperkt assortiment beschikbaar.

Pendelbussen
Kom zondag op tijd naar Euroborg en kijk voor de meest actuele verkeersinformatie op www.groningenbereikbaar.nl. De afgelopen thuiswedstrijden heeft de club gemerkt dat de autorit naar Euroborg vanwege drukte op de weg langer duurt dan volgens de meeste routeplanners.

Een alternatief voor de auto is de pendelpus. Vanaf 14.45 uur rijden er pendelbussen van Drenthe Tours tussen P+R Hoogkerk/P+R Haren en de Euroborg. De laatste rit vertrekt om 25 minuten voor de aftrap vanaf Haren en Hoogkerk. Een retourtje voor deze busrit kost € 4,-.Supporters uit de stad of de nabije omgeving kunnen het stadion het best bereiken met de fiets. FC Groningen zorgt zondag wederom voor extra gratis fietsenstallingen rondom het stadion.

Gerelateerd nieuws.

1 uur geleden

Euroborg zaterdag geopend vanaf 19.30 uur, Sankoh signeert in de FCG Store

2 uur geleden

‘Kolkende Euroborg twaalfde, dertiende en veertiende man’

3 uur geleden

Kraker op Corpus: O21 tegen titelconcurrent Feyenoord