Zon, doelpunten en handtekeningenjagers in Onstwedde.

Zaterdag 08 juli 2023 om 18:02

FC Groningen maakte er zaterdag in Onstwedde een doelpuntrijke middag van. Onstwedder Boys werd met 11-0 verslagen. Bij rust stond het 0-7 in het voordeel van de Trots van het Noorden. Daleho Irandust, Florian Krüger en Kian Slor maakten allen twee goals.

Onstwedder Boys ontving FC Groningen twintig jaar geleden ter ere van het 40-jarig jubileum, tien jaar terug bij de mijlpaal van 50 jaar clubhistorie en dus was het dit jaar duidelijk dat de derdeklasser FC Groningen wederom zou uitnodigen voor een wedstrijd in de voorbereiding. In oktober bestaat Onstwedder Boys 60 jaar en dan wordt het jubileum nog eens groots gevierd.

Zo’n  1.900 voetballiefhebbers hadden de weg naar het prachtige sportpark gevonden, ondanks de enorme hitte op zaterdagmiddag. FC Groningen begon scherp aan het duel en weer was het Daleho Irandust die net als afgelopen woensdag tegen Annen de eerste van de middag, 0-1. Deze keer had de FC er slechts 2 minuten voor nodig. Enkele minuten later schoof Thijmen Blokzijl de tweede van de middag, 0-2.

Florian Krüger noteerde de derde van de middag na een rebound op een schot van Irandust, 0-3. Halverwege de eerste helft kopte Liam van Gelderen de 0-4 binnen en enkele minuten later maakte Irandust zijn tweede van de middag, 0-5. Vlak voor rust zette de FC nog een keer aan waardoor Luciano Valente en Krüger de 0-6 en 0-7 intikte.

Na rust gingen tien andere spelers (Romano Postema bleef staan nadat hij voor rust al was ingevallen voor Kevin van Veen) door in het tempo van vlak voor rust. De spits maakte drie minuten in de tweede helft zelf de 0-8. Kian Slor tekende enkele minuten later voor de 0-9. De mooiste goal van de middag. Slor speelde zichzelf met een solo vrij en krulde de bal binnen.

Tien minuten na zijn eerste goal maakte Slor ook de 0-10. De grootste complimenten gingen na die treffer uit naar Jorg Schreuders. De middenvelder had een fantastische rush in huis, zijn voorzet was afgemeten op Postema. De spits tikte door naar Slor waarna de aanvaller scoorde.

Het grootste applaus was zaterdagmiddag voor Onstwedder Boys middenvelder Gerwin de Wijk. Hij werd na 72 minuten naar de kant gehaald en speelde zijn laatste wedstrijd. De Wijk debuteerde 18 jaar geleden voor het vlaggenschip en maakte 16 jaar deel uit van de eerste selectie.

Thom van Bergen had het sluitstuk van een doelpuntrijke middag op de schoen. De spits had verschillende momenten pech, maar speelde zich na 86 minuten knap vrij en schoot de elfde en laatste goal binnen, 0-11.

Opstelling eerste helft: Meijster, Van Gelderen, Balker, Blokzijl, Määttä; Pelupessy, Valente, Duarte, Krüger, Van Veen, Irandust.

Opstelling tweede helft: Baron, Beukers, Rente, Musampa, Peersman, Schreuders, Oratmangoen, Suslov, Van Bergen, Postema, Slor.