string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zo`n 8.000 supporters op prachtige Open Dag.

Zondag 23 juli 2023 om 17:06

FC Groningen kijkt terug op een zeer geslaagde Open Dag. De Trots van het Noorden ontving zondagmiddag naar schatting zo`n 8.000 FC-supporters in Euroborg. Duizenden handtekeningen werden verzameld, vele merchandise-aankopen werden gedaan en tal van supporters deden buiten op de omloop van Euroborg mee met één van de voetbalactiviteiten.

De deuren van Euroborg openden om 13.00 uur. Even daarvoor had een grote groep supporters zich al verzameld voor de hoofdingang en ingang 2. Voor een tour door het hoofdgebouw, of om als eerste merchandise tegen hoge kortingen te scoren.

Spelerspresentatie
Hoogtepunt voor velen was de traditionele spelerspresentatie op het hoofdveld. De gehele hoofdtribune zat volgepakt en ook op de andere tribunes in Euroborg zaten supporters. Alle spelers en stafleden werden één voor één voorgesteld door presentator Frank Wolters. Voor spits Kristian Lien was het de eerste kennismaking met de vele FC-supporters.

Lien werd afgelopen week door de FC aangetrokken. “Mijn eerste dagen bevallen uitstekend. Ik kan niet wachten om voor de supporters in dit mooie stadion te spelen,” aldus de Noor. Ook nieuwelingen Kevin van Veen, Daniël Beukers, Marvin Peersman en trainer Dick Lukkien richtten zich tot de aanwezige supporters. Allen spraken ze een duidelijk teamdoel uit: ‘Op jacht naar promotie, terug naar de Eredivisie.’

Handtekeningen
Na de spelerspresentatie verspreidden spelers en stafleden zich over het terrein voor het uitdelen van handtekeningen. Veel supporters hadden hiervoor een poster opgehaald bij de hoofdingang. De posters werden mede mogelijk gemaakt door Scapino. Naast het scoren van de krabbels of het maken van een foto waren en buiten het stadion vele activiteiten. Van voetbalspelletjes tot een springkussen tot voetbaldarts. De FC Groningen Junior Club presenteerde zich, net als de Rolly Side. Ook Dagblad van het Noorden, Voetbal International en Vriendenloterij waren met een stand aanwezig tijdens de Open Dag.

Bij hoofdsponsor OG Clean Fuels konden supporters zich via het tankspel kwalificeren voor een jaar lang gratis rijden. Univé verzorgde met een interactieve voetbalmuur en prachtig voetbalspel, met Hornbach konden voetbaldoeltjes worden gemaakt en Century Autogroep verkocht hamburgers. Sportbase was aanwezig met meerdere zuilen waar supporters zonnebrandcrème konden halen.

Supporters bedankt
FC Groningen wil alle supporters hartelijk danken voor hun komst. De onvoorwaardelijke support van de aanhang geeft de club zeer veel energie om er samen een schitterend seizoen van te maken. De selectie onder leiding van hoofdtrainer Lukkien zit vol in de voorbereiding. De eerste officiële wedstrijd van het seizoen is op vrijdag 11 augustus, om 20.00 uur in Euroborg tegen Jong Ajax. FC Groningen verkocht tot op heden al 11.560 seizoenkaarten. Wil jij erbij zijn dit seizoen? Bestel dan je seizoenkaart in de FC Groningen Ticketshop.

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

21 uur geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

2 dagen geleden

Update: seizoenkaartteller op 9.000