string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zivkovic traint mee met FC Groningen.

Maandag 24 augustus 2020 om 13:20

Richairo Zivkovic traint voorlopig mee met de eerste selectie van FC Groningen. De spits heeft toestemming gekregen van zijn Chinese club Changchun Yatai om zijn conditie in Groningen op peil te houden. Het gaat in eerste instantie om deelname aan de trainingen van de Trots van het Noorden. Van een eventuele transfer is op dit moment nog geen sprake.

20140507JW8915

Zivkovic heeft nog een contract voor anderhalf seizoen in China. De aanvaller werd het afgelopen half jaar verhuurd aan Premier Leagueclub Sheffield United en kwam tot vijf competitiewedstrijden op het hoogte niveau in Engeland.
 
FC Groningen biedt Zivkovic deze optie omdat hij afkomstig is uit de Opleiding van de Trots van het Noorden. De spits maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Zivkovic heeft het record als jongste doelpuntenmaker ooit voor FC Groningen in de Eredivisie in handen. Hij pakte dat record af van Arjen Robben in het uitduel bij N.E.C. (4-1 winst) op 3 augustus 2013. Zivkovic was toen 16 jaar en 332 dagen oud.
 
De nu 23-jarige aanvaller kwam in veertig wedstrijden voor de FC tot elf doelpunten en had in 2014 een belangrijk aandeel in het behalen van Europees voetbal. De competitie in de tweede divisie van China ligt op dit moment stil, waardoor Zivkovic een verzoek deed bij de club van zijn jeugd om voorlopig mee te trainen. FC Groningen heeft het verzoek van de eigen opgeleide spits gehonoreerd en ook zijn club Changchun Yatai gaf begin deze week toestemming. 

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard