Zes internationals van FC Groningen op pad

12 november 2021

Een zestal internationals uit de eerste selectie van FC Groningen komt de komende interlandperiode in vijf verschillende teams uit. A-international Tomas Suslov nam het gisterenavond met Slowakije op tegen Slovenië. Daniël van Kaam en Neraysho Kasanwirjo hebben zich gemeld bij Jong Oranje. Paulos Abraham is geselecteerd voor Jong Zweden, Jørgen Strand Larsen speelt interlands bij Jong Noorwegen en Bjorn Meijer kwam in actie met Oranje onder-19. 

Slowakije met Tomas Suslov in de selectie kwam donderdagavond in de WK-kwalificatie uit tegen Slovenië. Het duel werd afgewerkt in Trnava en eindigde in 2-2. Suslov kwam als invaller in het veld en deed twintig minuten mee. Komende zondag gaat Suslov met zijn landgenoten op bezoek op Malta. 
  
Daniël van Kaam en Neraysho Kasanwirjo zijn door Jong Oranje bondscoach Erwin van de Looi geselecteerd voor twee interlands in de komende interlandperiode. Jong Oranje neemt het vanavond (vrijdag 12 november) in Almere op tegen Bulgarije. Komende maandag staat de uitwedstrijd op bezoek bij Gibraltar op het programma. Beide duels worden gespeeld in het kader van de EK-kwalificatie. 
  
In de kwalificatiereeks voor datzelfde toernooi neemt Jørgen Strand Larsen het vanavond op in een Scandinavische clash tegen Finland. Aanstaande dinsdag gaat Jong Noorwegen op bezoek bij Azerbeidzjan. De afgelopen interlands was de Groningse spits aanvoerder van zijn land. 
  
Paulos Abraham speelt vanavond met Jong Zweden tegen Bosnië en gaat dinsdag op bezoek in Ierland. Net als meerdere teamgenoten bij FC Groningen strijdt Abraham met zijn landgenoten voor kwalificatie voor het EK Onder-21 dat in 2023 in Roemenië en Georgië op het programma staat.  
  
Tot slot speelde Bjorn Meijer gisteren met Oranje onder-19 een van de drie interlands in de eerste fase van de EK kwalificatie. Moldavië werd met liefst 4-0 verslagen en Meijer speelde de gehele wedstrijd als linksback. Hij maakte daarmee zijn debuut in het oranje shirt. Morgen (zaterdag 13 november) speelt het team nog tegen Cyprus, aanstaande dinsdag staat het duel met Israël op het programma. De eerste fase van de kwalificatiereeks wordt afgewerkt in Israël. 

MicrosoftTeams-image (87)

Laatste nieuws