string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Zeefuik terug bij selectie; Lindgren geblesseerd.

Woensdag 18 december 2013 om 16:02

In de aanloop naar het bekerduel met NEC keert Género Zeefuik terug bij ‘de achttien’ Zeefuik scoorde in de eerste bekerwedstrijd tegen AFC de 0-2. Rasmus Lindgren moest afhaken met bult op zijn voet na een schop op de training van dinsdag.

Trainer Van de Looi, die verder nog niet kan beschikken over Nick van der Velden, Nick Bakker en Henk Bos, blikte woensdagmiddag nog terug op de wedstrijd van afgelopen zondag: “We hebben een prima wedstrijd gespeeld. In de loop van de tweede helft kwam het strijdplan er steeds beter uit. We hebben ook kansen gecreëerd en niet heel veel kansen tegen gekregen. Na de redelijke mislukking tegen ADO durfde de ploeg te voetballen en de duels aan te gaan. Ondanks  de snelle tegengoal zijn we er in blijven geloven.”
Donderdagavond staat de achtste finale van de KNVB-beker op het programma in Euroborg. Tegenstander is NEC. “Morgen moeten we het ook weer eens in Euroborg laten zien. De fitte spelers in de selectie staan er goed op. De beleving en de manier waarop er gewerkt wordt, zijn prima. Vandaag bleef er ook weer een mooi groepje op het veld voor zichzelf trainen, wat vrije trappen nemen en balletjes koppen. Dat is goed om te zien.”
Flanken
Daarna ging Van de Looi in op een verbeterpunt in de speelwijze voor de tweede competitiehelft. “Er valt nog winst te boeken met de bezetting voor het doel bij voorzetten van de flanken. Bij Feyenoord zagen we zondag dat er dan altijd vier spelers in ‘de zestien’ staan. Bij ons zijn de spits en de andere vleugelaanvaller er doorgaans wel, maar de twee meest aanvallende middenvelders nog niet altijd.”
“De statistieken wijzen uit dat we na de pauze veel meer scoren dan in de eerste helft. En dat hangt meestal samen met aanvallende wissels. Maar we kunnen moeilijk starten met drie spitsen. Dat zou wel erg veel risico’s met zich meebrengen. Dus moeten we zorgen dat ook de spelers in de beginopstelling meer gaan creëren en scoren. De doelpunten waren de laatste paar wedstrijden duur, maar dat kon ook zomaar omdraaien.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen