string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zeefuik geeft met excuses shirt weg.

Woensdag 31 oktober 2012 om 15:15

Género Zeefuik heeft dinsdagavond na afloop van de met 1-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag zijn shirt weggegeven aan een jonge vrouw in het publiek. De spits van FC Groningen deed dit omdat hij de fan raakte toen hij uit frustratie ongecontroleerd een bal de tribunes inschoot.

Zeefuik ging in de eerste helft achter een diepe bal aan, maar kon deze net niet voor de achterlijn binnen houden. De aanvaller was hierover zo teleurgesteld dat hij de bal via de boarding terug het veld wilde inschieten. Zeefuik raakte het speeltuig echter verkeerd en joeg de bal onbedoeld het publiek op de Koeman Tribune in. “Gelukkig zag de vrouw de bal aankomen en kon zij wegduiken. Met haar arm kon ze zich bovendien net op tijd beschermen.”
Schrok
Zeefuik schrok hevig van zijn actie. “Ik heb meteen vanaf het veld in gebaar mijn excuses gemaakt. Het was natuurlijk nooit de bedoeling iemand te raken. Ik wilde tegen de boarding schieten, maar de bal ging te ver omhoog.”
Het incident zat de spits echter niet lekker. In de rust had Zeefuik in de kleedkamer ten overstaan van teammanager Bas Roorda al aangekondigd haar na de wedstrijd op te zoeken. “Ik wist ongeveer nog waar ze zat. Bij het lopen van de ereronde om het publiek te bedanken voor hun steun, heb ik haar opgezocht in de hoek waar ze zat. Ik vroeg aan het publiek daar om wie het ging en ze wezen allemaal naar een jonge vrouw. Ik heb haar toen nogmaals mijn excuses gemaakt en haar mijn wedstrijdshirt gegeven. Ik geloof dat ze dit wel kon waarderen.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren