string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Zeefuik en Van der Velden pas na de winterstop beschikbaar.

Vrijdag 13 december 2013 om 14:50

Trainer Erwin van de Looi maakt zaterdag na de middagtraining pas bekend wie er tot wedstrijdselectie voor het duel met Feyenoord behoort. De FC vertrekt zaterdag na de training al richting Rotterdam. Een basisopstelling wilde de hoofdtrainer van de Trots van het Noorden dan ook nog niet geven.

Wel werd vrijdag tijdens het wekelijkse perspraatje duidelijk dat Richairo Zivkovic niet in de basisformatie zal starten. De jonge spits kwam dit seizoen iedere wedstrijd nog in actie en stond de  laatste weken zelfs in de startopstelling. Tegen Feyenoord begint Zivkovic op de bank. Michael de Leeuw en Krisztian Adorjan zijn de voornaamste kandidaten om de topscorer te vervangen in de basisopstelling.
Logisch
“Ik vind het  niet meer dan logisch,” beargumenteert Van de Looi zijn keuze. “Richairo heeft het afgelopen half jaar een geweldige vlucht genomen. Het is ontzettend hard gegaan en heeft het goed gedaan, maar je zag dat hij het de laatste drie wedstrijden moeilijker had. Hij oogde minder fris en minder scherp en dan is het beter om even een pas op de plaats te maken. Dat is ook helemaal niet erg. Het is een logische ontwikkeling voor een jonge jongen die de laatste maanden zoveel heeft gespeeld. Hij is nog steeds wedstrijdfit, dat is al heel knap, maar niet fris genoeg om te starten. Je moet zorgvuldig omgaan met de belastbaarheid van jonge spelers.”
De oefenmeester kan nog steeds geen beroep doen op Nick van der Velden en Género Zeefuik en verwacht deze spelers ook niet terug voor de winterstop. “Género was vrijdag wel weer bij het partijspel aanwezig dus dat is positief, maar als je er zo lang uit bent geweest, moet je geen onverantwoorde risico’s nemen. Normaal gesproken moet je eerst weer minuten maken bij de Beloften.”
Nick Bakker
Een andere langdurig geblesseerde is Nick Bakker. Van de Looi is positief over zijn herstel, nadat hij vorig seizoen een zware knieblessure opliep. “Nick Bakker gaat goed, al is het nog de vraag of hij in januari mee kan op trainingskamp. We gaan bekijken wat voor hem het beste is en waar hij de beste aandacht kan krijgen. Wellicht in Spanje, maar misschien ook juist wel hier in Nederland. Het aansluiten bij de selectie, wordt voor hem een spannende stap in zijn revalidatie.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen