string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Zaterdagmiddag bijzonder duel in Leek met FC Rot Weiss Erfurt.

Dinsdag 09 juli 2024 om 17:08

FC Groningen speelt aankomende zaterdag 13 juli de bijzondere oefenwedstrijd tegen het Duitse FC Rot Weiss Erfurt (FC RWE). Om 15.00 uur wordt er in Leek afgetrapt op het sportpark van VEV’67. Beide ploegen kwamen elkaar in Europees verband begin jaren 90 tegen en de Trots van het Noorden was in 2014 uitgenodigd om als eregast in Erfurt te spelen in de laatste wedstrijd van het oude Steigerwaldstadion. Daar is een bijzondere vriendschap ontstaan tussen supportersgroepen van de clubs.

FC Groningen verblijft de komende dagen in het Overijsselse Delden voor een trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Het trainingskamp wordt zaterdag afgesloten met het duel in Leek tegen FC Rot Weiss Erfurt. De aftrap op het Sportpark van VEV’67 is zaterdag 13 juli om 15.00 uur. Kaartverkoop gaat hard, er is slechts nog een beperkt aantal tickets over. Kaarten zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl. Er is zaterdag geen kassaverkoop.

Eerdere ontmoetingen
FC Groningen kwam FC RWE voor het eerst tegen in het seizoen 1991/1992. In een dubbele ontmoeting waren de Duitsers tot tweemaal toe met 1-0 te sterk voor de FC. Een ronde later werd de Duitse formatie uitgeschakeld door een andere Nederlandse club, Ajax. Het was het enige seizoen dat FC RWE Europees voetbal speelde en hierdoor is FC Groningen – als eerste Europese opponent – een historische tegenstander.

Dat was ook de reden om de Trots van het Noorden op 8 oktober 2014 als eregast uit te nodigen om de laatste wedstrijd ooit in het  oude Steigerwaldstadion te spelen voordat het stadion een flinke renovatie onderging.  Het oefenduel eindigde in 1-1. Huidig hoofdtrainer Dick Lukkien was bij dat duel aanwezig als assistent van Erwin van de Looi. Supporters van FC Groningen en FC RWE maakten er samen een fantastisch feest van.
Lees verder onder de foto.

Vriendschapsband
De fanatieke supportersgroepen van FC Groningen en FC RWE hebben sinds dat oefenduel een bijzondere vriendschapsband opgebouwd. Afgelopen seizoenen kreeg de Trots van het Noorden veelvuldig aanmoedigingen vanuit de supportersgroep in Erfurt en waren er uitingen van FC RWE te zien in Euroborg. Ook de kleuren van FCG waren de afgelopen jaren regelmatig vertegenwoordigd in het in 2014 verbouwde Steigerwaldstadion. Voor altijd verbonden door historie.
lees verder onder de foto

Vooraf en na afloop van het treffen staan er verschillende feestelijke activiteiten gepland voor de beide supportersgroepen. Binnen de lijnen in een duel dat twee keer 60 minuten gaat duren, treft FC Groningen een tegenstander dat uitkomt in de Regionalliga Nordost. De ploeg uit Erfurt wordt getraind door de Duitse oefenmeester Fabian Gerber. Het duel wordt gespeeld in Leek op het sportpark van VEV’67. FC Groningen speelde in 2021 eerder op het sportpark een oefenduel. Pelikaan S. werd toen in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen verslagen met 4-1.

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

FC Groningen verlengt contract met Luciano Valente

23 uur geleden

Oud-voorzitter Jaap van der Linde overleden

2 dagen geleden

Open Dag FC Groningen op zaterdag 3 augustus