‘Zaterdagavond mogen we het laten zien’

15 januari 2019 / vandaag

In de 704de nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de actuele stand van zaken bij FC Groningen, kijkt hij vooruit naar de herstart van de Eredivisie – komende zaterdagavond tegen Heracles Almelo – en laat hij zijn licht schijnen op het transferwindow.

“Het zijn drukke tijden. Dat is meestal zo in een transferwindow, maar deze winter gebeurt er van alles bij de club. Nadat we eerder al razendsnel drie nieuwe spelers aan ons wisten te binden in de personen van Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani en Kaj Sierhuis, konden we gisteravond (maandag – red.) tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst aankondigen dat we een tweede Japanner naar Groningen gaan halen: Ko Itakura.”
 
Videoboodschap
“Een videoboodschap waarop Itakura meldt dat hij graag naar FC Groningen wil komen, kregen we vlak voor de start van onze nieuwjaarsbijeenkomst binnen. Hoewel de deal formeel nog afgerond moet worden, vonden wij de boodschap van Itakura te mooi om te laten liggen op een avond waarop wij onze nieuwjaarsbijeenkomst organiseren.”
 
“Vandaag (dinsdag – red.) komt Itakura naar Groningen en gaan we aan de slag om de transfer definitief af te ronden. We kunnen snel handelen en schakelen, maar het is helaas praktisch onmogelijk dat Itakura komende zaterdag al beschikbaar is als wij de competitie hervatten met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Het hele proces van een dergelijke transfer vraagt meer tijd. Te meer er ook een tewerkstellingsvergunning voor de speler moet worden aangevraagd.”
 
Bekende gezichten
“Nadat we een mini-trainingskamp hebben afgewerkt in Duitsland, met twee nuttige oefenwedstrijden, mogen we het zaterdagavond laten zien. Met Heracles Almelo als tegenstander wordt het over en weer een weerzien met veel bekende gezichten. Vooral voor Thomas Bruns en Iliass Bel Hassani zal het speciaal worden als zij mogelijk hun debuut maken bij FC Groningen tegen hun oude club. De aftrap in het Hitachi Capital Mobility Stadion is zaterdag om 20.45 uur.”
 
“De kaartverkoop voor ons eerste competitieduel in 2019 loopt onder meer online via deze website. Overigens is het online mogelijk om nu al kaarten te kopen voor onze resterende negen thuiswedstrijden van het seizoen 2018/2019. Nieuw is dat via deze website voor een sterk gereduceerd tarief een Vijf Wedstrijden Pakket te koop is voor de thuisduels met Heracles Almelo, Vitesse, Feyenoord, VVV-Venlo en ADO Den Haag. Dit zijn de eerste vijf thuiswedstrijden in 2019.”
 
Transferwindow
“Het transferwindow is nog tot en met 31 januari geopend. Tot die tijd kan er nog van alles gebeuren. In deze periode wordt FC Groningen met heel veel spelers in verband gebracht en worden er ook spelers van ons aan andere clubs gelinkt. Die stroom van geruchten en berichten met hele en halve waarheden zal de rest van de maand nog wel aanhouden. Dat geeft veel dynamiek, maar als er zaken écht gerealiseerd zijn – zowel inkomende als uitgaande transfers – dan melden wij die altijd via onze officiële communicatiekanalen. Blijf die dus volgen.”
 
Vacature
“Tot slot van deze nieuwsbrief: iemand die de ambitie heeft om algemeen directeur te worden van deze mooie club, nodigen wij vanaf vandaag (dinsdag – red.) van harte uit te solliciteren! (Klik hier voor de vacature - red.).”
 
“Tot volgende week!”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws