string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Zaterdagavond koploper PSV op bezoek’.

Dinsdag 23 oktober 2018 om 14:01

In de 694ste nieuwsbrief blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management van FC Groningen terug op de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, kijkt hij vooruit naar het competitieduel van zaterdagavond met koploper en regerend landskampioen PSV en benoemt hij onder meer enkele activiteiten tijdens de herfstvakantie in het noorden van het land.

“We hebben afgelopen zondag tegen Heracles geen onaardige wedstrijd neergezet, maar het zat ons in fases niet mee in Almelo. Onder meer twee keer de paal en persoonlijke fouten zorgden er uiteindelijk voor dat er na afloop een geflatteerde 4-1 nederlaag op het scorebord stond. Je mag je echter niet verschuilen achter geluk of pech, daarmee heeft iedere ploeg gedurende een seizoen te maken. We moeten hard blijven werken aan verbeteringen binnen het team, zodat er een basis komt om structureel resultaat te gaan halen. De positie waarop we nu staan is natuurlijk Groningen-onwaardig.”
 
Uitdaging
“We krijgen komende zaterdag een mooie uitdaging. Regerend landskampioen PSV komt naar het Hitachi Capital Mobility Stadion. De koploper uit Eindhoven is nog ongeslagen en heeft in de Eredivisie zelfs nog geen punt verspeeld. Het moment waarop dit wel gaat gebeuren, komt steeds dichterbij en zaterdag krijgen wij de eerstvolgende kans dit voor elkaar te krijgen en PSV pijn te doen. De aftrap is om 19.45 uur en voor de kaartverkoop gelden er geen beperkingen. Kaarten kunnen eenvoudig online via deze website worden aangeschaft en op de wedstrijddag zijn de kassa’s van het stadion vanaf 18.15 uur geopend.”
 
Verkeershinder
“Bezoekers aan de competitiewedstrijd tegen PSV, die met het openbaar vervoer reizen, willen wij wijzen op verkeershinder. Komend weekeinde wordt er namelijk op veel plekken op en rond het spoor gewerkt. Zo rijden er tot en met zondag geen treinen tussen Groningen en Buitenpost, Groningen en Delfzijl en Groningen en Eemshaven. Arriva zet bussen in. Komende zaterdag rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Weener, Groningen en Veendam en Groningen en Groningen Europapark. Ook hier worden bussen ingezet door NS en Arriva.”
 
Activiteiten
“Voordat we zaterdagavond PSV treffen zijn er deze week in het kader van de campagne ‘FC Groningen on Tour’ de nodige activiteiten bij en vanuit de club. Zo is er gisteren (maandag – red.) op Sportpark Corpus den Hoorn een keepersclinic georganiseerd. De keeperscoaches en doelmannen van de eerste selectie, FC Groningen onder-23 en onder-19 ontvingen circa honderd keepers.”
 
“In deze herfstvakantie zijn er nog meer ‘Trainen als een Prof’-activiteiten. Vandaag (dinsdag – red.) is FC Groningen on Tour bij vv Siddeburen, morgen (woensdag – red.) bij SV Marum en aanstaande vrijdag bij FC Zuidlaren. Donderdag is de ‘Techniek-dag’ van de FC Groningen Junior Club bij het Indoor Soccer Centre Groningen.”
 
Oefenwedstrijd
“We besluiten deze nieuwsbrief met de mededeling dat de reserves van FC Groningen vanmiddag (dinsdag – red.) om 15.00 uur een oefenwedstrijd spelen tegen Jong Almere City, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Dit duel wordt gespeeld op Sportpark Corpus den Hoorn en er is vrije toegang.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’