string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zaterdag, 15.00 uur: FC Groningen onder-23 thuis tegen DOVO.

Vrijdag 01 september 2017 om 16:02

FC Groningen speelt zaterdag 2 september thuis tegen promovendus DOVO uit Veenendaal. Het duel in de Derde Divisie Zaterdag begint om 15.00 uur en de toegang is gratis op Sportpark Corpus den Hoorn. Trainer Alfons Arts kijkt vooruit naar het duel in de tweede speelronde.

Afgelopen weekend werd in Spijkenisse het eerste punt gepakt tegen Spijkenisse: 2-2. FC-trainer Arts verwacht een soortgelijke wedstrijd voor morgenmiddag (zaterdag): “DOVO van trainer Gert Kruys heeft een enthousiaste ploeg die niet bang is om de strijd aan te gaan. Ze spelen onbevangen en kunnen ook nog eens goed voetballen.”

Strijd
Een groot verbeterpunt ligt voor FC Groningen onder-23 in de manier waarop de wedstrijd wordt begonnen. “Vorige week stonden we in de eerste twintig minuten al met 2-0 achter,” weet Arts nog. “En dat is zonde. Want uiteindelijk hadden we de rest van de wedstrijd het overwicht en konden we in de tweede helft ook conditioneel nog het verschil maken. We moeten er morgen echt klaar voor zijn. Als we in slagen om evenveel strijd te leveren, kunnen we voetballend het verschil maken.”

Mogelijkheden
Met de afwezigheid van internationals Tom van de Looi, Lars Kramer (beiden Oranje onder-19) en Kolbeinn Finnsson (IJsland onder-19) zijn de opties voor zaterdag iets beperkter dan vorige week. “Maar dat geeft juist ook weer mogelijkheden voor andere jongens, die vorige week niet in de basis stonden,” vindt Arts. “We kunnen het binnen onze eigen selectie van onder-23 oplossen. We zijn klaar voor weer een mooie wedstrijd en het spelen onder hoge weerstand.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

5 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’