string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Zaterdag 11 juli, 16.00 uur: Groningen-Emmen aan De Langeleegte.

Vrijdag 10 juli 2015 om 15:23

Zaterdagmiddag 11 juli om 16.00 uur wordt afgetrapt aan De Langeleegte in Veendam bij de oefenwedstrijd tussen FC Groningen en FC Emmen. Er is verkoop van kaarten aan de kassa voor 10 euro per stuk.

Want voor beide ploegen begint de competitie over vier weken. FC Emmen neemt het op vrijdag 7 augustus op tegen FC Oss, in een uitwedstrijd. FC Groningen mag zondag 9 augustus in de eigen Euroborg aantreden tegen FC Twente. Maar voor de groen-witte FC is het treffen met PSV om de Johan Cruijff Schaal op zondag 2 augustus de eerste officiële wedstrijd.
FC Groningen presenteerde enkele dagen na de eerste training twee nieuwelingen: Bryan Linssen, voormalig linksbuiten van Heracles. En Abel Tamata, een linksback afkomstig van PSV. Als er geen spelers meer vertrekken bij Groningen is daarmee de selectie compleet. Bij FC Emmen werden diverse nieuwelingen gepresenteerd.
De nieuwe trainer Marcel Keizer heeft dit seizoen de beschikking over Marnix Kolder, die afkomstig is van Go Ahead Eagles. Verder zijn Rick ten Voorde (Paderborn), Erixon Danso (Dordrecht), Johan Hulhan (Telstar), Arjen Hagenauw (Jong FC Groningen), Derre Kwee (Jong FC Twente), Karel IJzerman (Jong PEC Zwolle), Josip Baric en Danny Bouws (beiden vv Emmen) nieuw bij de club. Razvan George Avram en Jens Jurn Streutker zijn deze periode op proef.
De afgelopen jaren oefenden Groningen en Emmen geregeld tegen elkaar. In 2009 won Groningen in Assen nipt met 2-1. Drie jaar later, in juli 2012, werd het in Hoogeveen 1-0 voor de Groningers en in 2013 werd het in Delfzijl 1-1.
Kaartverkoop
Zaterdagmiddag is er verkoop voor FC Groningen-supporters voor de lange zijde van De Langeleegte. Kaarten kosten 10 euro per stuk. Het duel begint om 16.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Christian Bax die zal worden geassisteerd door de heren Freek Vandeursen en Johan Hubers.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’