string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Zalig Pasen voor FC Groningen in Emmen.

Maandag 01 april 2024 om 16:23

FC Groningen heeft een zalig Paasweekend achter de rug. De Trots van het Noorden speelde maandagmiddag het inhaalduel met FC Emmen en won met duidelijke cijfers: 0-3. De ruststand aan de Oude Meerdijk was 0-2. Voor de ploeg van trainer Dick Lukkien scoorden Thom van Bergen, Leandro Bacuna en Romano Postema. FC Groningen heeft nu na 32 competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie 63 punten. Door het resultaat in Drenthe werd ook de derde periodetitel officieel binnengehaald. In de jacht op promotie speelt de FC aanstaande zondag een thuiswedstrijd. Om 12.15 uur trapt de Trots van het Noorden in de eigen Euroborg af tegen de Parel van het Zuiden, NAC Breda.

Aan de Oude Meerdijk was het een volle bak en FC Groningen wist zich wederom gesteund door een afgeladen uitvak met 400 FC-supporters. Voor Lukkien was het een weerzien met veel oude bekenden. De trainer die zeven – vooral succesvolle – jaren aan de Oude Meerdijk werkte, kon bij zijn terugkeer in Drenthe niet beschikken over linksback Wouter Prins. Keeper Hidde Jurjus was daarentegen volledig hersteld van griepverschijnselen. FC Groningen begon de Noordelijke clash derhalve in dezelfde basisopstelling als drie dagen eerder in Den Haag.

Eerste helft
En net als in Den Haag begon FC Groningen weer uitstekend. Binnen twintig minuten had groen-wit al een 0-2 voorsprong te pakken. Thom van Bergen is niet de grootste, maar wel de slimste bij een hoekschop en werkte binnen, 0-1. Nog geen vijf minuten later verdubbelde de FC de score. Een snelle uitbrak met snel combinatievoetbal stelde Leandro Bacuna in staat om vrij op te duiken voor het Emmen-doel. De aanvoerder bleef rustig en rondde bijzonder knap af door hoog in het dak van het doel te schieten. De eerste competitietreffer van Bacuna sinds zijn terugkeer in Groningen, 0-2.

Gedurende de rest van de eerste helft bleef FC Groningen relatief eenvoudig overeind, ondanks enkele mogelijkheden voor de thuisploeg.

Tweede helft
FC Groningen pakte de tweede helft een stuk energieker op dan het slot van het eerste bedrijf. Dat resulteerde na een uur spelen in een comfortabele 0-3 voorsprong. Romano Postema was weer eens attent op een bal in de ruimte en tikte met de punt van de schoen de bal langs de keeper van Emmen door. De Stadjer blijft met zijn 17e competitietreffer ook in april scoren.

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Breng via deze link je stem uit op je favoriet in Emmen. https://www.fcgroningen.nl/koning

Thuiswedstrijd
Komende zondag (7 april) wacht er na twee uitduels weer een thuiswedstrijd voor FC Groningen. De aftrap in Euroborg is op lunchtijd: 12.15 uur.

Voor de resterende thuiswedstrijden dit seizoen geldt een clubcardverplichting. FC Groningen kiest in de beslissende fase van de competitie voor geregistreerde kaartverkoop, zodat op de thuisvakken in Euroborg daadwerkelijk FC-supporters zitten. Seizoenkaart- en clubcardhouders kunnen voor de wedstrijd tegen NAC per kaart drie tickets (bij)kopen via https://tickets.fcgroningen.nl.

Gerelateerd nieuws.

13 minuten geleden

Euroborg zaterdag geopend vanaf 19.30 uur, Sankoh signeert in de FC Groningen Store

1 uur geleden

‘Kolkende Euroborg twaalfde, dertiende en veertiende man’

05:38
19 uur geleden

Ons Team: het speciale rugnummer 43 van Marvin Peersman