Wouter Gudde nieuwe algemeen directeur FC Groningen

7 februari 2019

Wouter Gudde wordt met ingang van het voetbalseizoen 2019/2020 de nieuwe algemeen directeur van FC Groningen. De 34-jarige Schiedammer volgt Hans Nijland op en tekent bij de Trots van het Noorden een vijfjarige overeenkomst tot medio 2024. Gudde is momenteel commercieel directeur bij Excelsior Rotterdam, waar hij zijn werkzaamheden per 4 april aanstaande zal neerleggen.

Wouter Gudde maakte in 2004 zijn debuut in het betaalde voetbal. De centrale verdediger speelde meer dan 150 officiële wedstrijden voor achtereenvolgens Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk en Excelsior. Gudde beëindigde zijn actieve voetbalcarrière in het seizoen 2010/2011 in Rotterdam-Kralingen en ging direct aan de slag als commercieel medewerker bij Excelsior. Vanaf 2012 vormde hij samen met Ferry de Haan de directie van de Rotterdamse club. Gudde heeft tijdens zijn voetbalcarrière zijn bachelor business administration aan de Erasmus universiteit in Rotterdam behaald en volgde de opleiding Sportleadership op de Nyenrode Business University.
 
Arie Wink, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Groningen, zegt over de benoeming: “Wouter Gudde past in het profiel dat is opgesteld. Hij is een jonge, moderne manager met aantoonbare ervaring in het betaalde voetbal en heeft in de indringende gesprekken die met hem zijn gevoerd, blijk gegeven van een heldere visie en leiderschap. Hij is zelf profvoetballer geweest en heeft een duidelijke opvatting over topsport. Daarnaast beschikt Wouter over commerciële kwaliteiten en realiseert hij zich goed de maatschappelijke functie van een betaald voetbal organisatie. Het zijn deze kwaliteiten die we zochten en waarvan wij denken dat die uitstekend passen bij wat wordt gevraagd bij FC Groningen. We zijn blij met hem.”
 
Wouter Gudde vertelt dat hij met ingang van het nieuwe voetbalseizoen vol ambitie aan de slag gaat in Groningen. “In januari ben ik gebeld met de vraag of ik interesse zou hebben in de functie van algemeen directeur bij FC Groningen. Daarover heb ik nagedacht, het thuis besproken en ben ik de gesprekken met de club ingegaan. Ik stond er positief tegenover en wilde het graag gaan doen. FC Groningen is een club die sportief en financieel in de subtop van het Nederlandse voetbal hoort. Ik ben enthousiast over de mogelijkheden die de club heeft, met een prachtig stadion en faciliteiten als het TopsportZorgCentrum. De club is verankerd in de Stad en de provincie ademt FC Groningen. De club heeft bewezen dat successen mogelijk zijn en ik vind het een super gave uitdaging om daaraan te gaan werken.”

woutergudde

Laatste nieuws