Wormuth voor eerste speelronde Eredivisie: ‘Spannend’

5 augustus 2022

Zondagmiddag om 12.15 uur is het eindelijk zover. Dan trapt FC Groningen het nieuwe Eredivisieseizoen 2022/2023 in gang. In de eigen Euroborg is promovendus FC Volendam te gast. De Trots van het Noorden kan in speelronde 1 van de competitie niet beschikken over keeper Jan Hoekstra en de geblesseerden Marin Sverko, Emmanuel Matuta en Nordin Musampa.

ts7

Voor Frank Wormuth wordt het zijn eerste officiële wedstrijd als hoofdcoach van FC Groningen. De ervaren Duitse oefenmeester blijft er rustig onder, maar ontkent niet dat het een speciale middag voor hem gaat worden. “Natuurlijk zeggen mensen vaak dat het een “gewone” wedstrijd is, zoals alle anderen. Maar alles is nieuw voor me: nieuwe club, nieuwe staf, nieuwe spelers en een nieuw seizoen. Alleen het voetbal zelf is niet nieuw. En nu het allemaal dichter bij komt, kan ik wel zeggen dat ik het ga voelen. Spannend.”

Verrassend antwoord
Op de vraag of zijn ploeg klaar is voor het treffen met FC Volendam, denkt Wormuth heel even na en komt dan met een verrassend antwoord: “Dat weet ik niet. Ik denk dat voor een eerste competitiewedstrijd heel veel ploegen dat nog niet weten. In de voorbereiding speel je alleen oefenwedstrijden. Zondag zijn de belangen heel anders. Ik ben uiteraard wel heel nieuwsgierig, net als al onze supporters, denk ik.”
 
FC Groningen – FC Volendam staat zondag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. Het stadion opent om 10.45 uur. Supporters kunnen voorafgaand aan de wedstrijd samenkomen op het supportersplein voor Euroborg. Tickets zijn zowel online te koop via https://tickets.fcgroningen.nl als aan de kassa’s bij het stadion. Let op PIN only.

Basiselftal
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Frank Wormuth, waarbij de Duitse oefenmeester ook alvast een voorschot neemt op het basiselftal dat zondagmiddag om 12.15 uur aan de aftrap in Euroborg staat.

Laatste nieuws