string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wormuth: ‘Tevreden over de ontwikkeling, nu nog de uitslagen’.

Vrijdag 14 oktober 2022 om 13:00

Na twee thuisduels op rij speelt FC Groningen komende zondag de uitwedstrijd tegen FC Twente.  Hoofdtrainer Frank Wormuth kan in de Grolsch Veste niet beschikken over de geschorste Radinio Balker en de geblesseerden Micheal Verrips, Liam van Gelderen en Nordin Musampa. De aftrap in Enschede is zondagmiddag om 14.30 uur.

20221007GRONINGENRKC096

FC Groningen kent een zogenaamde ‘lange week’, aangezien de laatste wedstrijd vorige week vrijdag was en het volgende duel pas zondag weer op de rol staat. Het geeft de technische staf de kans om extra aandacht te schenken aan zaken. Frank Wormuth haalt daarbij de thuiswedstrijd tegen RKC aan. “Ik praat vanaf het begin over een proces. Tegen RKC hebben we het FC Groningen-DNA gezien. We hebben op de hoogste intensiteit gespeeld, waarvan ook nog bijna een uur lang met tien man. Alle jongens speelden uitstekend, we vonden het lastig om te wisselen want we zagen niet direct welke impuls we konden gebruiken of moesten geven. We waren tevreden.”

Goede instelling
FC Groningen knokte zich tegen RKC in ondertal terug naar 2-2 en ging zelfs op jacht naar de overwinning. Wormuth daarover: “Je denkt dat de 2-2 het maximale resultaat is en dat je daarmee tevreden moet zijn, maar de ploeg had de wil om te winnen. Met die instelling ben ik heel blij. Dat is wat we willen: uitstralen dat je wedstrijden wil winnen. Alleen zijn we daarin wel wat naïef geweest door uit de organisatie te gaan lopen bij een ingooi. Dat leverde een counter op en een nederlaag. Net als in vorige wedstrijden geven we door persoonlijke fouten nog te veel cadeautjes weg aan de tegenstander. Dat is heel jammer. Ik ben tevreden over de ontwikkeling van de ploeg, alleen de uitslagen zijn nog niet daar.”

FC Twente
Met een uitwedstrijd tegen het in eigen huis tot nu toe ijzersterke FC Twente voor de boeg wordt de opgave niet makkelijk, weet ook Wormuth. “Een grote uitdaging. Vooral in de omschakeling zullen we heel goed moeten opletten. FC Twente speelt voetbal op een manier, zoals wij die ook voor ogen hebben. Het grote verschil: zij hebben een ingespeelde ploeg, wij zijn onderweg. Maar: alles is mogelijk.”

Voorbeschouwing
FC Twente – FC Groningen in speelronde 10 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth op de confrontatie in de Grolsch Veste, waarin de hoofdtrainer van FC Groningen onder meer ingaat op een onderlinge trainingswedstrijd tussen de B-kern en FC Groningen onder-21 en de steun die hij en het team ervaren van de supporters. Ook zondag reizen er weer circa 900 FC-supporters naar Enschede. Nog niet eerder in deze eeuw kreeg de Trots van het Noorden in Enschede de steun van zoveel supporters.  

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren