string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Wormuth: ‘Overwinningen geven vertrouwen’.

Vrijdag 16 september 2022 om 13:00

FC Groningen speelt komend weekend wederom een uitwedstrijd in de Eredivisie. Na de 0-1 zege van afgelopen zondag op Cambuur in Leeuwarden, treden de manschappen van hoofdtrainer Frank Wormuth zaterdagmiddag op het Kasteel aan tegen Sparta Rotterdam. De aftrap op Spangen is om 16.30 uur.

20220911CAMBUURGRONINGEN027

FC Groningen boekte tegen Cambuur de tweede overwinning van het seizoen 2022/2023. Uiteraard stemt dat tot genoegen bij hoofdtrainer Frank Wormuth. “We waren tevreden over de manier van spelen in Leeuwarden. We hebben zeker voor rust weinig weggegeven. Zelf hebben wij met name via Paulos Abraham grote kansen gecreëerd. Jammer dat hij ze niet heeft weten te benutten, maar gelukkig hebben we gewonnen. En winst geeft vertrouwen. Het ondersteunt de sfeer in de ploeg, waaraan we met elkaar werken. Dat is belangrijk. Maar één keer winnen is niet voldoende. Wij moeten het week op week bewijzen.”

Veranderd
Met dat gevoel reist FC Groningen zaterdag naar Rotterdam. Over tegenstander Sparta zegt Wormuth: “Ze hebben wat veranderd ten opzichte van vorig jaar. Ze zijn meer open, offensiever, gaan spelen. Daarbij hebben ze de verdedigende stabiliteit behouden. Een goede ploeg.”

Wie Wormuth daar tegenover gaat stellen, laat hij nog even in het midden. Wel zinspeelt de Duitse oefenmeester wat de spitsen betreft op dezelfde variant als in Leeuwarden. “Zowel Florian Krüger als Ricardo Pepi zijn nog niet zover dat ze negentig minuten kunnen spelen. Daarom is het goed denkbaar dat ze beiden weer een helft spelen. Maar als in de wedstrijd de ene spits zich goed voelt en dit aangeeft, dan kan ik hem ook wat langer laten staan en hem zestig minuten speeltijd geven. We moeten het samen met de medische staf goed bekijken.”

Voorbeschouwing
Sparta Rotterdam – FC Groningen in speelronde 7 van de Eredivisie staat zaterdagmiddag vanaf 16.30 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Bekijk de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth op de confrontatie met Sparta via onderstaande videoplayer.

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

3 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

4 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord