string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Wormuth: ‘Overwinningen geven de ploeg energie’.

Vrijdag 28 oktober 2022 om 13:00

Na twee overwinningen op rij ziet de wereld voor FC Groningen er ineens weer even letterlijk en figuurlijk een stuk zonniger uit. Na de bekerwinst in Dordrecht zorgde met name het spektakelstuk van afgelopen weekend tegen PSV een week lang voor lachende gezichten in Stad en Ommeland. Ook op Sportpark Corpus den Hoorn zijn de twee zeges op rij een goed medicijn voor herstel. Zondagmiddag mag de Trots van het Noorden in en tegen Emmen bevestigen dat de weg omhoog is ingeslagen. De aftrap aan de Oude Meerdijk is om 12.15 uur.

20221023GRONINGENPSV162

Na de klinkende 4-2 overwinning op titelkandidaat PSV was Frank Wormuth vooral realistisch. De Duitse oefenmeester was niet in paniek na een slechte reeks van wedstrijden en liep afgelopen zondag na afloop evenmin mee in de polonaise in Euroborg. “Hoe lang ik van de overwinning op PSV heb kunnen nagenieten? Een dag, haha. Dan begint voor trainers al snel weer het analyseren. Wat hebben we goed gedaan, wat minder? Maar de spelers mogen langer genieten. Winnen geeft energie, dat voel je.”

Wormuth duidt wat twee overwinningen met een ploeg doen. “We zijn aan het groeien. In intensiteit en in vechtlust. De ontwikkeling die we doormaken is een compliment aan de groep. Het gevoel na de nederlaag tegen FC Twente was heel slecht. Vanaf Dordrecht-uit hebben we een omslag gemaakt.”

FC Emmen
FC Emmen is de volgende opponent voor de Trots van het Noorden. FC Groningen kan in de Noordelijke clash niet beschikken over de langer geblesseerden; Liam van Gelderen, Nordin Musampa en Tomas Suslov. “Over de keepers hebben we nog geen beslissing genomen,” vertelt Wormuth. “Op dit moment (vrijdagochtend – red.) zijn zowel Michael Verrips als Peter Leeuwenburgh twijfelgevallen. We weten nog niet wie zondag ons doel zal verdedigen.”

Voorbeschouwing
FC Emmen – FC Groningen in speelronde 12 van de Eredivisie staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Bekijk hier de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth op de confrontatie met FC Emmen. FC Groningen heeft in Emmen wederom de support van een vol gastenvak. 

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren