Wormuth over bezoek aan Ajax: ‘Onze eigen wedstrijd spelen’

12 augustus 2022

Het is al weer vijftien jaar geleden dat FC Groningen een positief resultaat wist te halen in de Johan Cruijff ArenA. Door twee doelpunten van spits Marcus Berg werd een 2-2 gelijkspel geboekt tegen Ajax. Zondagmiddag om 14.30 uur krijgt de Trots van het Noorden een nieuwe kans om met minimaal een punt uit Amsterdam te vertrekken.

20220807FC GRONINGENFCVOLENDAM032

In speelronde 2 van de Eredivisie gaat FC Groningen direct op bezoek bij regerend landskampioen Ajax. De ploeg van trainer Frank Wormuth weet zich daarbij gesteund door 665 FC-supporters, het hoogste aantal sinds FC Groningen de ArenA in Amsterdam bezoekt.

Dubbele gevoelens
Wormuth kijkt met dubbele gevoelens terug op het 2-2 gelijkspel tegen FC Volendam in de openingsronde van de Eredivisie. “We hebben in die wedstrijd positieve dingen gezien en een goede 2-0 voorsprong genomen. Aan de andere kant hebben we ontwikkelpunten geconstateerd. Het is jammer van het resultaat, want we hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd tegen Volendam te winnen.”

Zondag staan er in Amsterdam wederom drie punten op het spel. Wormuth realiseert zich dat het behalen van een positief resultaat een grote opgave is tegen de regerend landskampioen. “Iedereen weet dat Ajax één van de beste ploegen van de Eredivisie is en misschien ook wel in Europa. Maar als je mij vraagt; wanneer tref je Ajax het liefst, dan is dat in speelronde 1. Want ook Ajax heeft een nieuwe ploeg met een nieuwe trainer en daar is in de beginfase van het seizoen ook afstemming nodig. Wij treffen ze nu in speelronde 2, dus mogen we het laten zien. Wij willen onze eigen wedstrijd spelen, maar dat dit tegen Ajax moeilijk is, is ook duidelijk.”

Selectie
Wormuth kan zondagmiddag in Amsterdam niet beschikken over dezelfde vier spelers, die vorige week bij de seizoenstart ook ontbraken: keeper Jan Hoekstra en de geblesseerden Marin Sverko, Emmanuel Matuta en Nordin Musampa. “De rest van de groep is fit,” aldus de trainer.

In speelronde 2 van de Eredivisie staat Ajax – FC Groningen zondag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Bekijk hier de volledige voorbeschouwing van Frank Wormuth op het competitieduel met Ajax in de Johan Cruijff ArenA.

Laatste nieuws