string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Word Fit met FC Groningen!

Zaterdag 17 april 2021 om 12:00

Stichting FC Groningen in de Maatschappij start met een nieuw gezondheidsproject. Onder de noemer ‘Fit met FC Groningen’ zet de stichting in samenwerking met haar partners Hanzehogeschool, Alfa-college en VitaalNed de stap naar een succesvolle en gezondere toekomst. Een groep deelnemende supporters gaat gedurende tien weken in het Hitachi Capital Mobility Stadion actief aan de slag met hun gezondheid. Het initiatief Fit met FC Groningen past uitstekend in de maatschappelijke doelstelling van FC Groningen om bewegingsarmoede op te lossen. 

fitmetfcg-3-1080x1080

‘Als je echt iets wilt bereiken, gebruik dan alles wat daarbij kan helpen. Zorg dat je sterker en beter wordt door alles uit jezelf te halen.’ Dit is een quote van Arjen Robben. Zijn mentaliteit heeft hem tot de wereldtop gebracht, maar deze woorden zijn niet alleen voor topsporters van toepassing. Het geldt voor ieder mens en FC Groningen biedt een kans aan supporters om alles uit zichzelf te halen. Want fysieke en mentale gezondheid is het minimale vereiste om het maximale uit jezelf te halen.
 
Fit met FC Groningen is een leefstijlprogramma voor supporters tussen de 23 jaar en 55 jaar. Doormiddel van het gevarieerd en inspirerend programma gaan gezondheidsprofessionals samen met de deelnemers op weg naar nieuwe gezondheidsdoelen. Fit met FC Groningen heeft positieve gezondheid als uitgangspunt. Het draait hierbij om de kwaliteit van leven, zowel fysiek als mentaal en is dus meer dan alleen gezonde voeding en bewegen. Het programma wordt vormgegeven door kennisoverdracht en fysieke zelfstandige –en samenwerkopdrachten. Fit met FC Groningen vindt plaats in het Hitachi Capital Mobility Stadion, de ultieme plaats om tot topprestaties te komen, te groeien.
 
Tijdens het traject – bestaande uit 10 bijeenkomsten op dinsdagmiddagen van 16:30 uur tot 18:00 uur verdeeld over 20 weken – worden er tools aangereikt die de deelnemers kunnen toepassen in het dagelijks leven. Alle aspecten van mentale en fysieke gezondheid worden behandeld en er wordt samengewerkt in een groep om elkaar te inspireren en te motiveren. Samen wordt een fundament gebouwd voor de toekomst. Fit met FC Groningen start medio mei met een eerste groep deelnemers. 

fitmetfcg-3-1080x1080

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’