string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Winst D1, verlies B1, A1 en D2 afgelast.

Zondag 14 december 2008 om 19:03

FC Groningen D1 heeft zaterdagmiddag gewonnen van FC Zwolle D1. De B1 verloor zondag bij Ajax B1. De duels van A1 en D2 werden beiden op een laat moment afgelast.

FC Groningen A1 was al in Rotterdam toen de scheidsrechter het veld voor de ontmoeting met Feyenoord A1 afkeurde. Groningen gaat de winterstop in als de nummer 9 van de ranglijst. De ploeg van trainer Paul Raveneau gaat donderdagavond nog op bezoek bij Ajax A2, in het kader van het bekertoernooi. Aanvang is 17.00 uur.

De B1 speelde zondag bij Ajax B1 de laatste wedstrijd van 2008. In Amsterdam werd het 4-0 na een 2-0 stand bij rust. Een duel over de helft van de competitie staat de ploeg van trainer Peter Moltmaker op een keurige zesde plek van de Eredivisie. Op 24 januari wordt de competitie hervat met een thuisduel tegen NAC.

De C1 was al uitgespeeld in competitieverband en speelt komende dinsdag nog een bekerwedstrijd, uit bij ACV (aanvang 19.00 uur). Zaterdagavond speelde de ploeg van trainer Grafton Holband een voorwedstrijd in de zaal, tegen de C1 van Leekster Eagles. FC Groningen C1 won het duel met 7-4. In de competitie staat de ploeg derde bij het ingaan van de winterstop.

De D1 heeft een uitstekende eerste helft van de competitie achter de rug. Zaterdagmiddag speelde de D1 de laatste thuiswedstrijd van een FC-team op Corpus den Hoorn in het jaar 2008. En dat deed de ploeg van trainer Hugo in stijl. Met treffers van Roland Baas, Kasper Oldenburger en Gijs Jasper in het tweede halfuur werd Zwolle met 3-0 verslagen. Komende woensdagavond volgt nog het bezoek aan Union D1 in Malden (17.00 uur). Dat is de laatste wedstrijd van 2008.

De D2 stond zaterdagochtend al gereed voor de competitiewedstrijd tegen SV Urk D1. De Flevolanders hadden echter buspech en konden geen vervangend vervoer regelen. Zo gaat de ploeg van trainer Peter Hoekstra als nummer vier van de ranglijst de winterstop in.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen