string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Winnende ontwerpen nieuwe wedstrijdshirts bekend.

Maandag 15 december 2014 om 15:56

Bijna vijfduizend supporters hebben via de Facebookpagina van de club hun stem uitgebracht op de nieuwe wedstrijdshirts van FC Groningen voor het seizoen 2015/2016. Het winnende ontwerp voor het nieuwe thuis-shirt komt van de hand van Rick van Houten. ‘Sceafa’, zoals hij zichzelf wenst te noemen, ontwierp het nieuwe zwarte uit-tenue met dunne groene horizontale lijnen.

Er kon tot en met zondagavond worden gestemd. Drie ontwerpen voor zowel het thuis- als uit-shirt dongen mee naar de winst. In totaal brachten 4.981 mensen hun stem uit. De verschillen in de voorstellen voor de nieuwe thuis-shirts weken het minst van elkaar af, aangezien hierbij het traditionele witte shirt met de twee groene verticale banen leidend diende te zijn.
Winnende thuis-shirt
Het winnende thuis-shirt heeft een ronde groene hals, met doorlopende groene banen tot op de schouder. Verder is het shirt in zijn geheel wit, er zijn geen extra groene accenten aangebracht in dit shirt. Aan de binnenzijde van de kraag staat de tekst ‘Trots van het Noorden’ en er zal een handgeschreven tekst van een FC Groningen-icoon worden toegevoegd. Net als nu het geval is, heeft ook het nieuwe thuis-shirt volgend seizoen het stadswapen op de rechterborst.
Het winnende ontwerp is gemaakt door Rick van Houten uit Groningen. Zijn naam kan onder de supporters en volgers van de club bekend voorkomen, want hij was ook de ontwerper van de nieuwe spelersbus, waarin de selectie van FC Groningen sinds dit seizoen naar uitwedstrijden reist.
Winnende uit-shirt
Voor wat betreft de uit-shirts was de diversiteit in de voorgestelde onderwerpen veel groter. Het winnende ontwerp werd ingediend door ‘Sceafa’, zoals hij zichzelf wenst te noemen. Het wordt een zwart tenue en het shirt heeft een witte opstaande kraag, met acht witte Masita-lijnen op de schouder. Over de body van het shirt bevinden zich horizontale groene dunne lijnen. Dit lijnenspel komt ook weer terug op de onderzijde van beide mouwen. Verder zijn de sponsoruitingen en de details in het wit uitgevoerd. Op de rechterborst is het stadswapen geplaatst en onder aan de hals de provincievlag van Groningen.
Afwijken
Het geheel donkerblauwe uit-shirt – verwijzend naar de GVAV-tijd, de voorloper van FC Groningen – en het uit-shirt met de verticale banen in de kleuren zwart en het historische paars, eindigden respectievelijk als tweede en derde.
De uiteindelijke uitvoering van de nieuwe wedstrijdshirts kan iets afwijken van de huidige gekozen ontwerpen in verband met het productieproces en/of het draagcomfort.
Volledige uitslag stemming
Thuis1: 2.164 stemmen
Thuis2: 1.809 stemmen
Thuis3: 1.008 stemmen
Uit1: 2.394 stemmen
Uit2: 882 stemmen
Uit3: 1.705 stemmen

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga