string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Westerhof adviseur technische staf FC Groningen.

Woensdag 08 februari 2023 om 10:15

Op voorspraak van hoofdtrainer Dennis van der Ree heeft FC Groningen Hans Westerhof als adviseur toegevoegd aan de technische staf. De voormalig trainer van de Trots van het Noorden zal tot het einde van dit seizoen de technische staf van de eerste selectie ondersteunen met zijn kennis en ervaring.

Hans Westerhof (74) is in de geschiedenis van de club twee periodes hoofdtrainer geweest van FC Groningen, vier seizoenen van 1988 tot 1992 en van 1994 tot februari 1997. In totaal stond hij 271 officiële wedstrijden langs de lijn als FC-coach. In de eerste periode van Westerhof als hoofdtrainer behaalde de Trots van het Noorden in het seizoen 1990/1991 met een derde plaats in de Eredivisie de hoogste eindklassering ooit in de clubgeschiedenis.

Ervaring en senioriteit
Algemeen directeur Wouter Gudde zegt over de rol van Westerhof: “Wij willen alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om FC Groningen in de Eredivisie te houden. We hebben daarbij ook aan de technische staf gevraagd waarmee wij hen kunnen helpen. Hans was al een klankbord voor Dennis en Dennis gaf aan graag nog meer gebruik te willen maken van de ervaring en senioriteit van Hans. Wij zijn daarop met hem in contact getreden en Hans heeft zich bereid verklaard de club en Dennis te willen helpen. Wij vinden het hartstikke mooi dat het FC-gevoel bij Hans nog steeds aanwezig is en hij direct beschikbaar is om in te stappen.”

Expertise
Hoofdtrainer Dennis van der Ree zegt over de komst van Westerhof, die fulltime beschikbaar is voor de technische staf: “Tijdens de cursus Coach Betaald Voetbal heeft Hans mij begeleid. Ik heb een heel goed gevoel bij hem en hij is natuurlijk goed bekend met en bij FC Groningen. Ik wilde graag van zijn expertise gebruik maken en ben heel blij dat het gelukt is om Hans aan de technische staf toe te voegen. We gaan er met elkaar alles aan doen om FC Groningen in de Eredivisie te houden. Alle hulp, expertise en knowhow die we daarbij tot onze beschikking hebben en waarvan wij denken dat het ons gaat helpen, zetten we in.”

Ondergeschikt
Hans Westerhof zelf is kort over zijn rentree bij de Trots van het Noorden: “Het doel is FC Groningen in de Eredivisie te houden en ik voel er weinig voor om mezelf te positioneren. Mijn rol is ondergeschikt. Via Dennis ben ik gevraagd te helpen en als hij en de club denken dat ik daar een goede rol in kan spelen, dan doe ik dat graag. Ik heb altijd een speciale band gehad met FC Groningen en de club moet voor de Eredivisie behouden blijven. Daaraan hoop ik een steentje bij te dragen.”

Gerelateerd nieuws.

03:19
4 dagen geleden

Driepunter tegen Cambuur. Bekijk de nieuwste aflevering van ‘Thuis’

6 dagen geleden

‘Kolkende Euroborg twaalfde, dertiende en veertiende man’

05:38
6 dagen geleden

Ons Team: het speciale rugnummer 43 van Marvin Peersman