string(9) "claudebot"

Weinig doelpunten bij drie jeugdduels; wel zeven punten.

Zondag 13 november 2016 om 09:33

Drie van de vijf jeugdteams van FC Groningen kwamen zaterdag 12 november in competitieverband in actie. De onder-12 en onder-13 wonnen bij respectievelijk Drachtster Boys en Be Quick. FC Groningen onder-17 speelde thuis gelijk tegen FC Utrecht.

FC Groningen onder-17 – FC Utrecht onder-17: 1-1 (1-1)
Scores: 24’ Dereck Darkwa 0-1, 37’ Sam Crowther 1-1

De ploeg van trainer Sander van Gessel kwam op eigen veld halverwege de eerste helft op achterstand door een treffer van de spits van de gasten uit Utrecht. Drie minuten voor de pauze tekende Sam Crowther voor de gelijkmaker in het vooruit gespeelde duel in de Onder-17 Eredivisie. Met het behaalde punt staat Groningen nu op de tweede plek van de ranglijst. FC Utrecht staat zevende. Na dertien wedstrijden plaatsen de eerste acht ploegen zich voor de Eredivisie voorjaar.

Opstelling FC Groningen onder-17
Mats Roorda, Leonel Miguel, Ken Raghoebar, Luka Prljic, Thomas Poll, Ludovit Reis, Rano Burger (Sil Bos), Mees Gootjes, Remco Balk (68’ Max Hamelink), Sam Crowther, Abraham Misehouy (68’ Giovanni Zwikstra). Wissels: Oscar Hooiveld, Corvin Braun, Joël van Kaam.

Be Quick 1887 onder-13 – FC Groningen onder-13: 0-1 (0-0)
Score: 56’ Jay Kuiper 0-1

In Stadion De Esserberg werd zaterdagochtend de stadsderby gespeeld tussen Be Quick 1887 en FC Groningen. De ploeg van trainer Menno van Dam kon moeilijk de ruimtes vinden in de hechte verdediging van de Stadgenoten, die zonder veel aanvallende intenties aan de wedstrijd begonnen. Uit een corner van David van der Werff wist Jay Kuiper vier minuten voor tijd alsnog de drie punten voor FC Groningen in de wacht te slepen. Na de zege staat FC Groningen op plek drie van de ranglijst. Be Quick blijft dertiende en voorlaatste in de Eerste Divisie A voor onder-13-ploegen.

Opstelling FC Groningen onder-13
Roy Mos, Fofin Turay, Maxim Mariani, Jay Kuiper, Wouter Prins, Revelino Slagveer, Jorg Schreuders, Menno Mulder, Thom van Bergen, David van der Werff, David Brouwer.
Wissels: Milan Schaaphok, Daan van der Meulen, Djurre Laansma, Romano Huizinga, Swen Venema, Xander de Wilde, Gilanni Bos.

Drachtster Boys onder-13 – FC Groningen onder-12: 0-1 (0-0)
Score: 50’ Joop Oosterhof 0-1

In een spannende wedstrijd trok FC Groningen uiteindelijk  aan het langste einde. De thuisclub begon op het hoofdveld van de vereniging sterk en kregen twee mogelijkheden. Na tien minuten nam Groningen het initiatief over en waren er kansen voor Willi de Boer (schot), Rick Medema (omhaal) en Roelof Reusken (lat). Tien minuten voor het einde van de tweede helft schoot Joop Oosterhof een afgeslagen vrije trap hoog in het net. Daarna zette de thuisclub flink aan, maar hield Groningen stand. De FC stijgt naar plek vier op de ranglijst van de Tweede Divisie D.

Trainer Byron Bakker met zijn analyse: ''In balbezit speelden we een prima wedstrijd. We vonden vaak de vrije man. Omdat de laatste pass vaak net niet nauwkeurig was creëerden we weinig kansen. Zo heeft keeper misschien wel acht dieptepasses van ons kunnen onderscheppen. De laatste tien minuten waren ook leerzaam! Drachtster Boys speelde alles of niets en wij bleven het volhouden om terug te sprinten, te duelleren en weer aan te sluiten als de bal naar voren ging. De strijd en ontlading na afloop was mooi om te zien!”

Opstelling FC Groningen onder-12
Jordi Rensema, Jesper Oosterbaan, Joop Oosterhof, Jesper Mosselaar, Xander Postma, Robin Kelder, Mehdi Khammas, Roelof Reusken, Rick Medema, Thijmen Blokzijl, Willi de Boer.
Wisselspelers: Noah Siahaija, Sven Kesimaat, Nils Eggens, Tijn Simmeren, Jayden Kuiper, Ahmed Mohammed, Nathan Lesman.

Uitslagen oefenduels:
Ajax onder-19 – FC Groningen onder-19: 2-1
FC Groningen onder-15 – Be Quick onder-15: 9-0

onder17-duel

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus