Wedstrijdverslag junior reporter.

Maandag 29 september 2014 om 16:15

De junior reporter afgelopen zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II was Koen Kinds. Zijn wedstrijdverslag lees je hieronder.

Naam:                  Koen Kinds
Leeftijd:              14
Datum:                28-9-2014
Wedstrijd:         FC Groningen – Willem II
Opstelling:
Padt, Botteghin, Kappelhof, Hiariej, van Nieff, Kieftenbeld, Lindgren, Antonia, Chery, de Leeuw en Hoesen.
Scoreverloop:
1-0         31e minuut         de Leeuw
1e helft:
De trots van het Noorden trapt af in een zonovergoten Euroborg tegen de tricolores uit Tilburg. In het 1e kwartier is het nog niet duidelijk dat Groningen z’n zelfvertrouwen en vorm terug heeft gevonden. Veel foute passes en geen gevaar. Het publiek mokt en van de Looi meldt zich voortdurend langs de zijlijn. Maar dan, hands van Willem II in de 16 na een vrije trap van Van Nieff. Nijhuis legt hem op de stip, de Leeuw legt aan en schiet de bal strak in de kruising: 1-0! Is dit dan de ommekeer? Het antwoord is nee. De 1e helft wordt rustig uitgespeeld zonder verder gevaar.
Tussenstand:  1-0
2e helft:
Groningen begint sterker aan de 2e helft, dit leidt tot 2 grote kansen voor Hiariej en Chery. De reactie van Willem II is een solo van de snelle Cabral, maar een uitstekende reactie van doelman Padt brengt redding. 3 minuten daarna weer een kans, de FC moet zorgen dat het niet in slaap valt. 60e minuut, Terell Ondaan komt bij de Tilburgers in de ploeg. Een minuut daarna een ruige sliding van van der Struijk: gele kaart. Aaah, Hansie Hateboer komt binnen de lijnen voor de geblesseerde Tom Hiariej. Ook komt middenvelder Ali Messaoud op het veld voor Robert Braber, hij kon niet genoeg brengen voorin. Inmiddels aangekomen in de 66e minuut: vrije trap Chery… in het zijnet waar een groot deel van het publiek dacht aan een goal. Hopelijk het begin van een mooie slotfase. Eén ding is zeker, we gaan deze slotfase in met Nick van der Velde. Hij gaat spelen in plaats van doelpuntenmaker én topscorer Michael de Leeuw. Aan de andere kant loopt Wuytens lachend door de Groningse defensie, maar hij vergeet te scoren.. poe poe! Na 80 minuten verlaat Hoesen het veld, hij zat niet lekker in de wedstrijd. Islamovic mag laten zien wat hij kan voor de resterende 10 minuten. Streppel windt zich constant op aan de zijlijn ten opzichte van de wedstrijdleiding. Zijn ploeg zet nog even aan, maar dit leidt niet tot goals. Een al met al saaie en teleurstellende wedstrijd maar wel met de broodnodige 3 punten!